Werkgroep Leunen wil gesprek met Carla Brugman

LEUNEN | De werkgroep van de herinrichting van het dorpsplein in Leunen wil op korte termijn een gesprek met de nieuwe wethouder Carla Brugman (Venray Lokaal). Het plan voor het nieuwe dorpsplein verkeert al geruime tijd in een impasse.

De werkgroep wil onderhand eens duidelijkheid over de voortgang. De gemeente is aan zet om een saneringsplan op te stellen voor de vervuilde grond onder een deel van het plein. Vlak bij de pinautomaat is oude olievervuiling aangetroffen. De provincie beslist uiteindelijk of de grond moeten worden gesaneerd. Dit heeft al voor veel vertraging gezorgd.

Daarnaast kampt het nieuwe plein met een financieel tekort van 22.000 euro. Van de Clubkas-campagne van de Rabobank werd onlangs 939 euro ontvangen. "Daardoor is het gat weer iets kleiner", zei werkgroeplid Sjaak Rongen maandag in de dorpsraadvergadering.

Kermis Leunen mist attractie rups

LEUNEN | Leunse kermis is eind mei redelijk goed verlopen. Een teleurstelling was dat exploitant Regter liet weten dat 'topattractie' de rups toch niet naar Leunen zou komen. Regter zorgde wel voor een alternatief.

"Het blijft lastig met die attracties", zei vicevoorzitter Ger Litjens maandag in de dorpsraadvergadering. "De rups was ons beloofd. Maar een week voor de kermis meldt Regter ineens dat het niet doorgaat." Mede door het mooie weer heeft de kermis in het weekeinde en ook maandagmiddag tijdens het matinee goed gedraaid. De dorpsraad was content over de activiteiten en mfc De Baank en Café 1878 waren tevreden met de horecaomzet. Op de laatste dag, dinsdag, was het beduidend minder druk. Opvallend was dat de kassa van de autoscooters nog voor 21.30 uur werd gesloten en weggesleept. Er was in Leunen wel een misverstand over de opening. Volgens de aankondigingsborden zou de kermis al op vrijdag beginnen, maar dat was een dag later.

'Gaten fietspad Leunseweg slecht opgevuld'

LEUNEN | Op het fietspad langs de Leunseweg, tussen Leunen en Venray, heeft de gemeente onlangs enkele boringen laten verrichten.

De kleinere en grotere ronde gaten,verspreid over het fietspad, zijn daarna provisorisch gedicht. "Het vullen van de gaten is niet goed afgewerkt", zei dorpsraadlid Sander Hellegers maandag in de dorpsraadvergadering. Of de boorgaten zijn nog putjes en maar half opgevuld of ze zijn juist te veel opgehoogd waardoor er bobbels zijn ontstaan. Het probleem is aangekaart bij de gemeente.