Start renovatie D'n Oesterham

OOSTRUM | Op zaterdag 23 juni gaat de verbouwing van D'n Oesterham in Oostrum van start. Dit is het eerste gemeenschapshuis dat in het kader van het project Schoon door de poort met financiƫle steun van de gemeente wordt opgeknapt.

Van het kostenplaatje van 211.600 euro draagt de gemeente tweederde deel (140.600 euro) bij. De resterende 71.000 euro wordt binnengehaald via fondsenwerving, eigen middelen en zelfwerkzaamheid van de Oostrumers.

Vanaf zaterdag steken de dorpsbewoners de handen uit de mouwen. De vloer, het plafond, verwarming en het sanitair worden vernieuwd. Midden in de grote zaal komt een flexibele wand zodat de zaal opgesplitst kan worden en het toneel wordt verbreed.

De werkzaamheden zijn in de zomermaanden gepland omdat er dan minder activiteiten zijn zodat de gebruikers zo min mogelijk overlast ervaren.

Onder het motto 'vele handen maken licht werk' doet het bestuur van D'n Oesterham een oproep om zaterdag vanaf 8.30 uur mee te helpen, zoals bij het slopen van wanden, verwijderen radiatoren, tegels uitkappen en het toneel afbreken.