Afbeelding
Foto:

Afsluiting bridgeseizoen

Venray | De basisschoolleerlingen die dit jaar les hebben gehad in de bridgesport sloten afgelopen vrijdag het jaar af met een toernooi in MFC het Brukske. Ze konden laten zien wat ze geleerd hadden en zich meten met andere jeugdige bridgers. Het werd daarnaast een echte verwenochtend met in de pauze een ijsje, een wafel en drinken.

De organisatie had ervoor gekozen om ook familieleden mee te laten doen aan het toernooi van de groep minibridgers. Het concept generatietoernooi is nieuw voor Venray maar heeft elders in het land al enkele malen in een iets andere variant plaatsgevonden. De opzet in Venray was zodanig dat eerst de leerlingen aan de slag konden en de volwassenen een beetje de kunst van contract bepalen en afspelen konden afkijken. De laatste twee rondjes mochten zij, met hulp en wat spiekbriefjes, ook aan de bak. Er kwamen leuke reacties van de ouders die meededen. Ze vonden het knap wat de leerlingen geleerd hebben dit jaar en vonden het best spannend om te proberen. Een enkeling liet daarom de eer aan de jongere partner om het maximale resultaat uit het spelletje te halen. Meerdere ouders namen de spiekbriefjes mee naar huis zodat ze ook daar nog eens een keer met de kinderen om tafel kunnen gaan zitten. Bij de mini's ging de eerste plaats naar Kemy Faasen met leenopa Martien Verheijen, tweede werden met Quin Robben met ouderejaars Laura Beurskens, derde Daan Puyn met vader Marc, vierde Max Breedveld met vader Max, vijfde Nelissen met vader Loek en zesde Nik Koonings met leenoma Clazien Keijzers. Bij de pupillengroep die al de basis van het bieden een stukje onder de knie hebben waren de winnaars Valentino Nijssen en Jasper van Zanten met een score van 62,67%. Daan Kersten en Timo Lammers waren de geduchte tegenstanders op de tweede plek met 61,33% en derde werden Sven Brands en Sep de Bruijn. De sportiviteitprijs ging naar Samir Archaya omdat hij met voor hem twee onbekende leengrootouders de ochtend keurig afsloot met een vijftiende plek. De wisselbeker werd ook dit jaar weer gewonnen door de Petrus Bandenschool, omdat zij met hun hoogst geëindigde mini's en pupillen de hoogste overall score hadden.


Op De Tôffel 2018

Vierlingsbeek | Op zaterdag 23 juni is het Vrijthof in Vierlingsbeek voor de 26e keer het decor voor Op De Tôffel. Na een kwart eeuw verhuist dit muziekfestival van de zondag naar de zaterdag. Het wordt weer een gratis dag met popmuziek en straattheater. Op De Tôffel wordt om 15.00 uur afgetrapt door Freeb uit Wanroij, winnaar van bandwedstrijd Op Ut Tuffelke. Alle informatie over Op De Tôffel 2018 is te vinden op www.opdetoffel.nl en in de Op De Tôffel-app.