Kermis Boxmeer met spectaculaire attracties

Boxmeer | Van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 juni is het kermis in Boxmeer.

De attracties staan opgesteld op het Weijerplein, Burgemeester Hengstplein en aan De Raetsingel. Dit jaar zijn er zelfs vier nieuwe superattracties: Booster Maxx, Flipper, Impact en Skate Jumper. Natuurlijk wordt er ook weer aan de inwendige mens gedacht met verschillende eetkramen, dit jaar ook een poffertjeskraam. Kijk voor alle informatie over de kermis in de kermiskrant of op www.kermisboxmeer.nl. Op Zilveren maandag is er weer een programma voor de ouderen uit onze gemeente. Vanaf 14.00 uur zijn er verschillende optredens van lokale artiesten op het Raadshuisplein. Natuurlijk ontbreken het kopje koffie of thee en de oliebol niet. De bewoners van diverse zorginstellingen zijn inmiddels voor deze middag uitgenodigd en hebben zich aangemeld. Voor deze mensen worden plaatsen gereserveerd. De organisatie verwacht dat er nog stoelen beschikbaar zijn en nodigt daarom ook thuiswonende ouderen uit om Zilveren maandag mee te vieren. Maar vol = vol. Sinds vorig jaar werkt de organisatie van de Zilveren maandag samen met Metameer. De genodigden zijn niet meer zo mobiel, dus worden ze opgehaald bij zorginstellingen door vrijwilligers, onder wie leerlingen van Metameer.

Afscheidsconcert dirigente Confetti

Venray | Dirigente Gertie Sikes gaat op zaterdag 16 juni om 20.00 uur, na 28 jaar, voor de laatste keer Close Harmony Group Confetti uit Venray dirigeren tijdens een concert in De Witte Hoeve in Venray.

In verband met haar drukke bezigheden als docent en het opzetten van een eigen praktijk wil Sikes nu haar stokje overdragen aan een ander. Als dank voor de afgelopen 28 jaar wil Confetti derhalve iedereen uitnodigen om deze slotavond mee te beleven en te komen genieten van Sikes laatste concert als dirigent van Confetti. Na afloop is tijdens de afterparty tijd en gelegenheid om na te praten over deze uitzonderlijke tijd. Reserveren van plaatsen en verdere informatie via www.confetti-venray.nl.

Optredens Kemmerekoor langs de Maas

Geijsteren | Het Kemmerekoor uit Geijsteren viert op zaterdag 23 juni het 50-jarig bestaan met een feestelijke jubileumboottocht over de Maas.

Onderweg meert de boot aan en geeft het koor korte optredens met bekende nummers uit de jaren zestig. Nummers als het Land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot, What a wonderfull World van Louis Armstrong, Hello Mary Lou van Ricky Nelson, Sammy van Ramses Shaffy, When I'm sixty-four van The Beatles staan op het repertoire.

De boot vertrekt om 10.30 uur vanuit de haven in Wanssum. Voorafgaand aan het vertrek gaat het koor haar eerste optreden uitvoeren bij de haven in Wanssum, op het terrein bij supermarkt Jumbo. Daarna volgen er nog optredens op het dorpsplein in Arcen en wordt er vanaf de boot een optreden gegeven bij Tante Jet in Blitterswijck. De tocht wordt afgesloten met een optreden op het nieuwe dorpsplein in Geijsteren.

De planning van de optredens: 10.15 uur optreden bij Jumbo in Wanssum, 13.15 uur optreden op het dorpsplein in Arcen, 15.00 uur optreden bij Tante Jet in Blitterswijck en 17.00 uur optreden op het dorpsplein in Geijsteren.