Afbeelding
Foto:

Triatleten stijgen in klassement

Weert | Het damesteam Van Essen Optiek ATV Venray nam afgelopen zondag deel aan de stadstriathlon Weert. Aan de start stonden Anne Reintjes, Mieke Reintjes, Suzanne van der Wijst en Karin Bouten.

"Omdat de watertemperatuur 23 graden was, mochten de wetsuits niet aan en dat was voor alle deelnemers aan de triatlon even wennen. Met 100 deelnemers aan de start die allemaal op dezelfde boei afzwemmen kan het nog wel eens voorkomen dat er botsingen plaatsvinden tijdens het zwemmen", oordeelde Karin Bouten over het eerste (zwem)onderdeel. Na vijftien en een halve minuut was het zwemonderdeel voor alle dames voorbij en mochten de deelnemers de fiets op. Het kanaal heen richting de stad wind in en op de terugweg de wind in de rug.

"Het parcours tijdens het fietsen en zwemmen is erg leuk in Weert. Je kunt elkaar namelijk altijd zien omdat er alleen een kanaal tussen zit. Zo kun je elkaar aanmoedigen van de andere kant. Het rennen was heet en water langs de kant was erg welkom", aldus Mieke Reintjes. Na 1 uur 31 minuten en 53 seconden was het Venrayse team binnen en eindigde op een gedeelde tiende plaats. "Met dank aan dit resultaat stijgen we in het klassement. Een mooi resultaat", glunderde Suzanne van der Wijst na afloop.


Rozenkoningin

Venray | Over enkele weken is het zover, de 34ste Fietsvierdaagse Venray gaat van start. Van 24 t/m 27 juli nemen enkele duizenden fietsers uit geheel Nederland en buurlanden Belgiƫ en Duitsland deel aan het populaire fietsfestijn in Venray.

Fietsvierdaagse Venray voert de deelnemers via uitgepijlde routes door het vlakke Noord-Limburgs en Brabantse Peelgebied. Dit jaar zijn de routes voor een zeer groot gedeelte vernieuwd met diverse nieuwe rust- en controleplaatsen. Op de slotmiddag, vrijdag 27 juli, worden de deelnemers verwelkomd door de Rozenkoningin van Lottum, Mieke Smits. De Rozenkoningin en haar Rosalotjes zijn tevens behulpzaam bij het uitreiken van de medailles. Mieke Smits is onlangs uitgeroepen tot Rozenkoningin van 2018. De presentatie van de Rozenkoningin is traditioneel ook de start van de kaartverkoop van het festival. Jan Huijs nam die officiƫle aftrap als voorzitter van Stichting Rozendorp Lottum, onder de zonovergoten wieken van de Houthuizer Molen.