Thema VOP: vitaal ondernemerschap

Venray | Vitaal Ondernemerschap is het thema van de Venrayse Ondernemersprijzen (VOP).

Joost van der Weiden, voorzitter van het organisatiecomité van de ondernemersprijzen, presenteerde maandag het nieuwe thema. Alle ondernemersverenigingen gaan vanaf nu op zoek naar de kandidaat in hun achterban die hier perfect op aansluit.

Om in aanmerking te komen voor de Venrayse ondernemersprijs, de Loek Nelissenprijs, en de Rabobank publieksprijs is de organisatie dit jaar op zoek naar 'gezonde' ondernemers en ondernemingen. 'Ondernemers die blijk geven van een energieke marktbenadering, waarbij bijvoorbeeld tekens weer nieuwe product- en marktcombinaties worden bedacht. Ondernemers die het productieproces zodanig hebben ingericht dat alle overbodige ballast eruit verdwenen is. Zodanig, dat een lean & mean'productieproces resteert', meldt de organisatie. 'Wij zoeken ondernemers die aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van het personeel. Die met een modern en adequaat HR-beleid zorgen dat hun medewerkers niet alleen nu, maar ook op lange termijn gezond en op het juiste niveau kunnen blijven presteren. Ook blijven ze op die manier waarde toevoegen aan de onderneming. De onderneming moet een solide financiële basis hebben, die de ondernemer in staat stelt om veerkrachtig te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Om te kunnen investeren in een onderneming voor morgen, en de soms grillige bewegingen van de Nederlandse en de soms wereldwijde economie kan opvangen. Een ondernemer die kansen ziet, en innovatief acteert in een steeds sneller veranderende markt. Die creatief en met vindingrijkheid nieuwe wegen inslaat en van de gebaande paden afwijkt. Maar ook zoeken wij een ondernemer die continu nadenkt en verkent hoe hij zijn onderneming en zichzelf naar de toekomst toe gezond, fit en dynamisch kan blijven ontwikkelen'.

De organisatie zoekt een ondernemer met aandacht voor alle facetten van het ondernemerschap. 'En deze ondernemer weet die facetten op een energieke en vitale wijze met elkaar weet te combineren. De ondernemer die met zijn onderneming hiertoe het beste in staat is maakt kans op het winnen van de Loek Nellissen ondernemersprijs 2019 of Rabobank publieksprijs omdat deze het beste aansluit bij het thema van 2019 Vitaal Ondernemerschap'. De bekendmaking van de winnaars is op donderdag 3 januari 2019 in Schouwburg Venray.


BOR-vrijwilligers gezocht

Venray | "Ouder en kind weer samenbrengen: Dat is wat je doet als BOR-vrijwilliger bij Humanitas. Je begeleidt gescheiden ouders en hun kinderen in een goede omgangsregeling met de niet-thuiswonende ouder. Geweldig mooi werk: je ziet mensen echt opleven!"

Aan het woord is Hein Claassen. Hij heeft inmiddels al aardig wat kinderen met hun niet thuiswonende ouder begeleid. Hein is al geruime tijd BOR-vrijwilliger. "Stelregel bij Humanitas is dat de vrijwilliger naast de mensen staat en niet boven hen. Een prima uitgangspunt, dat ik ook in mijn tijd als onderwijsman steeds heb gehanteerd. Het werkt het best als je niet te belerend wilt zijn. Zet mensen in hun kracht en laat ze zoveel mogelijk hun eigen kar trekken."

BOR wordt vaak gevraagd om te bemiddelen in situaties waar kinderen door echtscheiding één of beide ouders al maanden, soms jaren niet hebben gezien. Ouders komen door allerlei oorzaken niet zelf tot een goede omgangsregeling. Vrijwilligers zijn dan onmisbaar.

Hein Claassen: "Na mijn onderwijsloopbaan wilde ik mijn ervaring in het werken met kinderen en hun ouders niet verloren laten gaan. Ik besteed graag een deel van mijn vrije tijd aan de BOR-begeleiding. Elke zaak is weer nieuw en uniek. Het werk blijft verrassend en afwisselend. Helemaal mooi is het als je een traject succesvol kunt afsluiten. Dat lukt jammer genoeg niet elke keer maar gelukkig wel vaak genoeg om dit inspirerende werk te blijven doen!"

BOR Noord- en Midden-Limburg roept vrijwilligers op om zich te melden bij Leo Heldens, coördinator BOR van Humanitas Noord- en Midden-Limburg via telefoon 06-35122315 of via e-mail l.heldens@humanitas.nl.


Resultaten onderzoek borstkanker

Venray | Van 30 oktober 2017 tot 1 maart 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Venray het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd.

Voor dit onderzoek werden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd. Er waren 6.800 vrouwen uit Venray uitgenodigd en er hebben 5.591 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Een opkomstpercentage van 82,22%. Er zijn 132 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek omdat er een verdachte afwijking is gevonden.

Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis blijkt of het gaat om een goedaardige of kwaadaardige afwijking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Voor meer informatie: www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.


Finale LVK in MECC

Maastricht | De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is in het MECC in Maastricht. Het is voor de eerste keer dat de finale van het liedjesevenement in de provinciehoofdstad wordt gehouden.

De organisatie van het vastelaovesmuziekfestijn is in handen van carnavalsvereniging De Gaarekiekere uit Gulpen en carnavalsvereniging De Rieste uit Margraten. Bjorn en Mieke (foto) werden tijdens de laatste finale in Kessel voor het tweede jaar op rij tweede.

Pruuf Már werd toen zestiende.