Jeu de boules

Venray | JBC Venray 80 heeft het zogeheten Jeu de boules eurotoernooi gehouden op de bouledrome-accommodatie op het Speulpark aan de Hoopweg. Bijna iedere eerste dinsdag van de maand wordt dit gespeeld en het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met jeu de boules. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Er worden drie wedstrijden gespeeld, steeds met en tegen iemand anders. Er was een grote opkomst van 48 personen. Na twee wedstrijden waren er dertien spelers met twee gewonnen partijen. Na drie wedstrijden waren er van de dertien nog zeven over met alle drie de partijen gewonnen.

Uitslag: 1. Frans Janssen, Merselo. 2. Theo Vullings, Leunen. 3. Henny Direks, Leunen. 4. Lee-Ann v.d. Wollenberg, Bergen. 5. Jacques v.d. Wollenberg, Bergen. 6. Frans Basten, Venray. 7. Piet Willems, Heide. 8. Piet Keijzers, Leunen. 9. Jan v.d. Pas, Ysselsteyn. 10. Marian Zeelen, Venray. 11. Toon v.d. Berg, Venray. 12. Gerard Loeffen, Venray.

Het volgende eurotoernooi is op dinsdag 3 juli. Aanvang 13.00 uur.

PC Ons Genot

Velden | Aniek Voesten heeft met haar paard Lisa in Someren in de klasse L de tweede prijs behaald. Kim Verstappen reed zich op een selectiewedstrijd in Velden met paard Heidykaat in de klasse L springen naar de derde plaats. Aniek Litjens heeft met Sun de Libera CL in de klasse M2 dressuur in Velden de eerste prijs behaald en daarmee is ze kringkampioen geworden.

PC St. Jan

Velden | Katelijne Philipsen werd met haar pony Miss Money Penny tweede op de kringkampioenschappen Noord-Limburg in Velden bij het springen in de klasse AB B. Met pony Jumping Jewel wist ze een eerste prijs te behalen in de klasse CB en mag ze zich hierdoor kringkampioen van deze klasse noemen. Met pony Fleur wist ze eveneens de eerste prijs te behalen in de klasse BC L en is ze hier ook kringkampioen Bart Philipsen werd met pony Prins tweede in de klasse BC L.

Hieke Kreuzer wist met pony Orchids Latte Macchiato de overwinning te behalen in de klasse DE B met 85,5 stijlpunten. In deze klasse wist Pleun Oosterbaan met pony Hercules de vierde prijs te behalen. Bij de dressuur wist Sophie van Rooij de klasse CB op haar naam te schrijven met pony Willow Tree Garwyn. Zij mag zich hierdoor kringkampioen van deze klasse noemen. Pleun Oosterbaan verscheen met pony Hercules ook aan start bij de dressuur. Zij werd eerste in de klasse DE L1 met 207,5 punten en daarmee kringkampioen. In deze klasse behaalde Indy de Rijk met pony Aron een tweede prijs met 204,5 punten. Ook Lenneke Hendriks reed mee in de klasse DE L1. Met pony Lola behaalde zij de derde prijs met 203,5 punten. Bij de paarden wist Coen Philipsen met zijn paard Zamdoria een derde prijs te behalen in de dressuurklasse B.

Uitverlies hockeyers Venray

Nuth-Venray: 4-3 (2-3). Doelpunten Venray: John Jongeneel, Jesper Arts en Cornfiel Kroon jr.

Nuth | De hockeyers van Venray verloren zondag de uitwedstrijd in de derde klasse tegen het lager op de ranglijst geklasseerde Nuth. De gasten uit Venray waren nipt een maatje te klein voor de thuisploeg: 4-3. Venray nam in de eerste helft een voorsprong van 2-3, maar wist die in het tweede deel van het spannende duel niet vast te houden. Nuth wist met twee doelpunten alsnog de winst te pakken.

De Venrayse hockeyers besluiten de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Oirloschot. Aanvang: 14.45 uur.