Afbeelding
Foto:

Tweede plaats Amber Simons

Leusden | Amber Simons (Well) heeft afgelopen weekend tijdens wedstrijden in Leusden de tweede plaats behaald in de damesklasse. Simons eindigde in de manches op een vierde en tweede plaats. Britt Jans-Beken (Wanssum) reed in diezelfde klasse naar de zevende plaats.

In de eerste manche was Britt Jans-Beken bij de start als vijfde weg. In de tweede ronde nam zij de vierde plaats over van Mandy Vogelzang (Staphorst). Rondelang vocht Jans-Beken met Cynthia Swets (Geldermalsen) om de derde plaats. In de achtste ronde werd dit duel beslist. Jans-Beken kwam ten val en het was Amber Simons die hierdoor Jans-Beken passeerde. Jans-Beken kwam uiteindelijk nog als vijfde over de finish.

In de tweede manche was Simons met een tweede plaats bij de start goed weg. Leidster Lianne Muilwijk (Heukelum) was tijdens deze wedstrijddag echter oppermachtig in de damesklasse en nam snel een grote voorsprong op Simons. Simons liep op haar beurt in de eerste ronden van de manche voldoende uit op Cynthia Swets en kwam op een verdiende tweede plaats over de finish.

Jans-Beken lag naar twee ronden op een vierde plaats. In de strijd om de derde plaats kwam zij onder meer samen met Sam van de Ven (Oirschot) ten val. Hierdoor verloor zij drie plaatsen. Uiteindelijk moest zij ook haar meerdere erkennen in Demi Verploegh (Kerkwijk) om uiteindelijk als achtste te
eindigen.

In het dagklassement behaalde Simons de tweede plaats en Jans-Beken eindigde als zevende.

Uitslag Leusden (MON):


MX open nationalen

11. Jules Deenen (Wanssum)

22. Maik Hubers (Venray)

25. Jop Koopmans (Holthees)

MX open senioren

31. Koen Pijpers (Wanssum)

MX open junioren

15. Marc van Dijck (Venray)

Dames

2. Amber Simons (Well)

7. Britt Jans-Beken (Wanssum).

Foto: Amber Simons in actie. Foto: Maycel de Bruijn.