Stef Kersten van SV United (rechts) houdt samen met een ploeggenoot een Neerkandia-speler van de bal.
Stef Kersten van SV United (rechts) houdt samen met een ploeggenoot een Neerkandia-speler van de bal. Foto: Henk Lammen

SV United loopt promotie mis

SV United – Neerkandia: 1-4.
Doelpunten: 7. Michal Kolodziejski 1-0; 16. Coen van Horen 1-1; 74. Gert Swinkels 1-2; 90. Willem Mennen 1-3; 92. Jonathan van Bussel 1-4.

SV United: Rademacher, Peters (84.Philipsen), Ter Braak, Hendrix, Deenen (45. Cuijpers); Van de Ven, Peelen (86. Van de Pasch), Kersten, Van Bergen; Kolodziejski, Phillips.

WANSSUM | SV United is er niet in geslaagd om te promoveren naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Fenne Smits ging zondagmiddag op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Neerkandia.

Door Aron van Peer

Na het 2-2 gelijkspel vorige week in Neerkant moest SV United in eigen huis winnen om te promoveren. Aan de sfeer op sportpark De Meulebèèk lag het niet. Minstens 500 toeschouwers waren op het beslissende promotieduel afgekomen, de thuisclub mocht daarbij rekenen op de grootste supportersschare. Op het terras van de kantine hadden zich alleen al een kleine 200 aanhangers van de blauw-witten verzameld om onder het genot van een drankje hun favorieten te ondersteunen.

Net als in het eerste duel begon SV United goed en kwam het snel op voorsprong. Na knap voorbereidend werk van Indy Phillips werd Michal Kolodziejski in het strafschopgebied onderuitgehaald. De Poolse topschutter opende vervolgens zelf de score vanaf elf meter: 1-0. Even leek de thuisploeg op weg om geschiedenis te gaan schrijven, de euforie was slechts van korte duur. Kort na de openingstreffer kopte Coen van Horen Neerkandia alweer op gelijke hoogte en namen de gasten het initiatief. SV United kreeg geen grip meer op de wedstrijd en mocht blij zijn dat het de rust haalde met een gelijke stand.

Na de onderbreking durfden de bezoekers uit Neerkant iets meer te voetballen. De gasten roken bloed en gingen op jacht naar de waarschijnlijk beslissende tweede treffer. De thuisploeg kwam steeds meer onder druk te staan, maar gaf geen grote kansen weg en hield lang stand. Pas een kwartier voor tijd kwam Neerkandia op voorsprong. Na een gave soloactie Gert Swinkels passeerde doelman Bas Rademacher met een droog schot in de korte hoek het nakijken: 1-2.

De mannen van trainer Fenne Smits leken wakker geschud na deze tegentreffer en openden vanaf de aftrap direct de aanval. De lat stond een razendsnelle gelijkmaker van Bram van de Ven echter in de weg. Dichter bij een treffer zou SV United niet meer komen.

In de slotfase profiteerde Neerkandia twee keer van slordig balverlies in de United-defensie waardoor er na negentig minuten een geflatteerde 1-4 op het scorebord stond.

De stand doet misschien anders vermoeden, maar trainer Smits benadrukte na afloop dat zijn ploeg het veld met opgeheven hoofd kon verlaten. "We hebben de hele wedstrijd geknokt. Maar het voetbal dat we kunnen spelen, kwam er vandaag niet uit. De teleurstelling is groot, maar je wordt hier als team alleen maar sterker van."

Smits kijkt ondanks het mislopen van promotie met een goed gevoel terug op een mooi eerste seizoen bij SV United. "We hebben de basis gelegd om jonge spelers beter te maken en te bouwen aan een brede en vooral sterke selectie. Ik ben oprecht trots dat ik de kans krijg om hoofdtrainer bij deze mooie club te zijn."