Job Halmans zwaaide de deelnemers op weg voor de Wensrit 2018.
Job Halmans zwaaide de deelnemers op weg voor de Wensrit 2018. Foto: Henk Lammen

"Het was weer top!"

Venray | Vanaf de Kasteeltuinen in Arcen vertrok zondag de tweede editie van de Wensrit, een toerrit van klassieke en bijzondere auto's door Noord-Limburg met als doel geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland. Zo'n 130 auto's reden mee en dat leverde een mooie som op van 11.000 euro voor het goede doel. Tijdens de lunch ging de allerliefste wens van Charlotte (16) uit Sevenum in vervulling. Zij werd benoemd tot juniorambassadeur van Make-A-Wish in Limburg. "Het was weer top!", kijkt Ruben Halmans uit Venray, ambassadeur van Make-A-Wish, terug op een geslaagd evenement.

Door Henk Lammen

's Morgens vroeg vertrokken de auto's vanaf Kasteeltuinen Arcen, stuk voor stuk afgevlagd door de 6-jarige Job Halmans, de zoon van Ruben die ooit zelf een wensvervulling kreeg. De route bracht de deelnemers langs prachtige plekken naar Raceway Venray waar de lunch genuttigd werd. Hier werd even stilgestaan bij waar Make-A-Wish voor staat. Halmans: "Het vervullen van allerliefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte om ze kracht te geven voor de toekomst." De twee juniorambassadeurs Alexander (15) uit Geleen en Phaedra (11) uit Born vertelden daar hun verhaal. Zij zijn beiden ziek geweest en hebben een wensvervulling gekregen, die Alexander zelfs beschrijft als de mooiste dag uit zijn leven. Vervolgens was het moment daar om de allerliefste wens van Charlotte in vervulling te brengen. Charlotte heeft leukemie gehad en zij wenste om iets voor anderen te kunnen betekenen omdat ze daar blij van wordt.

Toen Make-A-Wish haar vroeg of ze juniorambassadeur voor haar organisatie wilde worden, straalde ze van oor tot oor. Zij werd eerst verrast met een ontbijtje en een visagiste verzorgde haar make-up. Vervolgens kwam een zilveren limousine voorrijden die haar en haar ouders en zusje naar de lunchlocatie brachten. Nog beduusd van die 'overval' werd ze daar door Make-A-Wish-directeur Hanneke Verburg, officieel benoemd tot juniorambassadeur. Verburg: "Dat betekent dat zij voortaan ook representatieve taken, zoals het houden van een woordje, het in ontvangst nemen van een cheque of mediaoptreden gaat verrichten." Na dit officiële en bijzondere moment mochten de deelnemers aan de Wensrit nog een rondje rijden op het circuit. "Daar werd gretig gebruik van gemaakt", zegt Heidi Holierhoek uit Venray, eveneens ambassadeur van de stichting Make-A-Wish. Daarna werd de route vervolgd door het Noord-Limburgse landschap om weer te eindigen bij Kasteeltuinen Arcen. Daar genoten de deelnemers van een barbecue en werd het bedrag bekendgemaakt dat deze dag had opgeleverd. "Een prachtig bedrag. Dat is waar alle vrijwilligers het voor doen", stelt Eefje van Hombergh, coördinator communicatie Limburg van de stichting.

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. Halmans: "In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving." Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk om samen het verschil te maken. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. "We zijn enorm blij dat we met het organiseren van deze Wensrit dit fantastische werk kunnen ondersteunen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding