Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Vierdaagse geslaagd

Venray | Onder een stralend zonnetje kwamen de deelnemers van de 60ste editie van de Avondvierdaagse Venray zondagmiddag binnen op het Schouwburgplein.

Het afsluitende defilé was een aaneenschakeling van groepen wandelaars van vooral basisscholen en muziekgezelschappen die de lopers begeleidden op hun laatste kilometers van vier dagen afzien en genieten. Met de bekende liedjes nog een keer zingend zat de geslaagde jubileumeditie van de avondvierdaagse 2018 erop. "Het was de eerste dag even een valse start met wat regen en onweersbuien, maar ik ben blij dat we toch door hebben gepakt. Een beetje regen heeft ons niet gedeerd en de wandelaars al helemaal niet. We hebben er vier fantastische dagen van kunnen maken", vertelt Germy Thielen, voorzitter van de organisatie A4D (Avond4Daagse).

Met iets meer dan 3000 deelnemers, minder dan in afgelopen jaren, maar wel een aantal om trots op te zijn, zegt Thielen. "Het aantal kinderen op basisscholen daalt, dus is de daling van het aantal deelnemers wel te verklaren. Bovendien valt het evenement dit jaar tijdens de ramadan, dat scheelt ook wandelaars voor wie het niet verantwoord is om met dit weer vier dagen te lopen. Maar we zijn enorm tevreden met dit aantal en het succes. We hebben tijdens het defilé alleen maar blije gezichten voorbij zien komen." De organisatie is alweer bezig met de avondvierdaagse van volgend jaar, die valt op 13 tot en met 16 juni.

Bekijk het hele fotoalbum via deze link.

Afbeelding
Afbeelding