Wijnhoven terug naar Wittenhorst

BLITTERSWIJCK | Joost Wijnhoven (19) gaat BVV'27 na een jaar weer verlaten. De talentvolle aanvallende middenvelder heeft besloten terug te keren naar Wittenhorst.

Hij hoopt komend seizoen op een basisplaats bij de Horster eersteklasser. Het vertrek van Wijnhoven, met veertien competitietreffers clubtopscorer, betekent een gevoelig verlies voor BVV'27 dat zondag promotie afdwong naar de vierde klasse.

Joost Wijnhoven bekende dat het geen makkelijk besluit was. "Ik heb hier een fantastisch seizoen beleefd. Ik heb daarom ook heel lang getwijfeld. Maar ik wil als voetballer hogerop. In denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is om terug te gaan naar Wittenhorst." Met twee doelpunten en een assist had Wijnhoven zondag een groot aandeel in de 4-0 zege op Leunen.

BVV'27 ziet komend seizoen ook twee spelers terugkeren van Wittenhorst. Doelman Gijs Gooren en Luca Schraven komen de kersverse vierdeklasser versterken. Beiden speelden afgelopen seizoen in Wittenhorst 2.

SV United zoekt leden

Wanssum | Jongens en meisjes die graag willen voetballen of korfballen zijn van harte welkom bij SV United.

Wie vijf jaar oud is of vijf jaar wordt voor het nieuwe voetbalseizoen kan zich opgeven. Voor korfballen geldt zes jaar of ouder. De kinderen kun je eerst meedoen aan drie proeftrainingen of direct al meetrainen. Voor informatie: e-mail secretaris@svunited.nl of 06-27334845. Voor voetbal: Piet van Gerven, e-mail lidmaatschap@svunited.nl of korfbal Cindy Lemmens, telefoon 06-120744269.

Twee teams De Peelkorf in finale NK

Ysselsteyn | Twee teams van korfbalvereniging De Peelkorf, de A1 en B1, spelen op zondag 17 juni in de finale van het Nederlands kampioenschap.

De organisatie van de finalewedstrijden is in handen van Ready'60 en Roka. Naast diverse activiteiten vinden vanaf 11.00 uur de finales plaats in de klasse C, B, A, Reserve Topklasse en Topklasse. In de reguliere veldcompetitie eindigde De Peelkorf A1 op een eerste plaats. Afgelopen zaterdag won de Ysselsteynse ploeg thuis met 16-10 van Melderslo en plaatste zich daarmee voor de finale van het NK. Peelkorf B1 plaatste zich voor de eindstrijd door Rosolo B1 met 11-8 te verslaan. De finales worden in Roermond gespeeld op sportpark De Wijher.

Programma 17 juni finales NK veld: 11.00 Korfrakkers B1 – De Peelkorf B1, 13.45 De Peelkorf A1 – Rosolo A1.

Autocross in Overloon

Overloon | AST-Overloon houdt op zondag 1 juli weer een autocross aan de Oplosedijk in Overloon.

Tijdens de wedstrijden staat de strijd om het ASUZ-kampioenschap centraal. Aan de start verschijnen diverse klasse zoals Sprintklasse, Sportklasse, Juniorcup, NK jeugdklasse, Keverklasse, Standaardklasse en Toerwagens. De wedstrijden starten om 11.00 uur.

Meer informatie over de cross is te vinden op de website www.asuzcross.nl.