Het succesvolle elftal van BVV'27 dat via de nacompetitie promoveert naar de vierde klasse.
Het succesvolle elftal van BVV'27 dat via de nacompetitie promoveert naar de vierde klasse. Foto: Rikus ten Brücke

BVV'27 terug in vierde klasse

BVV'27-Leunen 4-0 (1-0).

Doelpunten: 3. Joost Wijnhoven 1-0; 58. Joost Wijnhoven 2-0; 63. Yilmaz Durgun 3-0; 87. Jannes Gooren 4-0. Scheidsrechter: Cornelissen (Oss). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Joost Wijnhoven (BVV'27) en Siem Vullings (Leunen).

BVV'27: Engels; Poels (80. Gelden), Thiesen, Van de Water en Jens Arts; Wijnhoven, Sil Arts, Lucassen en Verkoijen (72. Gooren); Durgun (66. Karman) en Grguri.

Leunen: Voncken; Vullings (51. Beelen), Gielens, Lenssen (45. Linke) en Riensema; Pim Weijs, Van Ool en Van de Winkel (72. Claessens); Jacobs, Van der Cruijsen en Thomas Weijs.

Door Henk Willemssen

BLITTERSWIJCK | Voetbalfeest in Blitterswijck. Na 24 jaar keren de geel-zwarten weer terug in de vierde klasse. Na een bewogen en lang seizoen zette BVV'27 zondag de kroon op het werk in het tweeluik tegen Leunen. Na de 1-2 winst in Leunen wonnen de Blitterswijckers thuis afgetekend met 4-0.

Na afloop betrad voorzitter Maurice Wolters met microfoon het hoofdveld om het succesvolle elftal toe te spreken. Een bijzonder woord van dank was er voor het begeleidingstrio Wiel Gooren (verzorger), Martien Verkoijen (grensrechter) en Leon Wijnhoven (coach). Zij wisten in de lastige dagen rond het opstappen van trainer Jef Vels, begin mei, het team weer op de rails te krijgen met als beloning de felbegeerde promotie. Martien Verkoijen en Leon Wijnhoven maakten in 1993 als speler het kampioenschap mee met de vorige promotie naar de vierde klasse. Wiel Gooren was er toen ook al bij. "Wiel is mister BVV", complimenteerde preses Wolters. "Hij liep hier al rond toen ik als jeugdspeler begon." Wiel Gooren zet er nu een punt achter. Hij werd op de schouders genomen door de spelers die scandeerden 'Wiellie bedankt'. Een extra woordje was er ook voor de nieuwe trainer Leon Vievermans. Nadat hij op 27 mei zijn laatste werkdag had bij Melderslo, dat naar de derde klasse promoveerde, bemoeide de Venraynaar zich al met zijn nieuwe club. Hij leidde de laatste trainingen. Vorige week in Leunen was hij nog toeschouwer, maar in het allesbeslissende duel was Vievermans al in functie als trainer-coach.

BVV'27 zat al na drie minuten in een riante zetel. Uit een verre vrije trap van Jimmy Lucassen dook Joost Wijnhoven bij de tweede paal op om de 1-0 binnen te koppen. Voor het toch al zo moeilijk scorende Leunen was de opgave nu nog lastiger. Toch gaven de oranje-witten niet op. Vooral via de handige rechterspits Stefan Jacobs brak Leunen enkele keren door maar veel gevaar ontstond er niet. Trainer Vincent van Sambeek had zijn elftal opnieuw flink gewijzigd. Met vier andere spelers in de basis dan een week eerder. Zo werd routinier Rob van Ool teruggehaald om meer balans te brengen. Bij BVV'27 verschenen dezelfde elf spelers aan de aftrap. Alleen was het systeem gewijzigd. Vievermans koos voor twee spitsen waardoor Joost Wijnhoven terugviel naar het middenveld. Sil Arts vertolkte als verdedigende centrumhalf een sterke rol en Jimmy Lucassen is als aanvallende middenvelder met zijn goede traptechniek duidelijk gegroeid.

Vlak voor rust maakte de Leunse goalie Guido Voncken een verraderlijk schot van Yilmaz Durgun onschadelijk. Aan de overzijde kopte de jonge Leunse spits Vince van der Cruijsen, die debuteerde in de basis, in maar sluitpost Davey Engels redde.

Leunen-coach Van Sambeek bracht vlak na rust met Erik Beelen nog een extra aanvaller in. Het mocht niet baten. Even later deelde BVV'27 de genadeklap uit. Uit een voorzet van Roel Verkoijen vanaf links schoot Joost Wijnhoven de bevrijdende 2-0 binnen. Bij Leunen gingen de koppies omlaag en na een mooie actie van Sil Arts bracht Yilmaz Durgun de stand op 3-0. Vlak voor tijd stond Joost Wijnhoven aan de basis van de 4-0 die werd gescoord door invaller Jannes Gooren. Na de mooie woorden van Maurice Wolters ontkurkte aanvoerder Tom Thiesen de champagnefles en werd nog een staande receptie gehouden op het zonovergoten sportpark.