Afbeelding
Foto:

Nieuwe toestellen voor speeltuin

Overloon | De komende twee weken worden verschillende speeltoestellen geplaatst in speeltuin Gewoon Buiten in Overloon. De start hiervan is deze week. Aan het eind van volgende week zijn de meeste speeltoestellen geplaatst.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het vlak maken van het terrein, het uitpalen van de paden met behulp van Finitor, een activiteit van Basten landmeetkunde. Ook zijn de speeltoestellen van Kompan uitgezet en er gestart met ontgraven en aanvullen van het zand voor de grote speeltoestellen door Langen grondverzet in opdracht van Verberk Grond-en Wegenbouw. Ook is Denli sierbestrating en aanlegservice op de locatie langs geweest, zij gaan een blotevoetenpad voor in de speeltuin maken.

Daarnaast is Harald van Gaal weken bezig geweest met het prefabriceren van de hoge zandbak en het podium, want op 23 en 30 juni gaan verschillende vrijwilligers hiermee aan de slag. Verder hebben er weer twee bedrijven, namelijk Museumzicht en de Papegaai, gebruikgemaakt van de NSGK-plusregeling. Het bedrag wat zij sponsoren wordt opgehoogd met 50 procent door NSGK. Kortom; er zijn vele slagen gemaakt en inwoners kunnen helpen met de inzameling van lege flessen en/of bierkratten. Deze kunnen in augustus bij de Jumbo in Boxmeer ingeleverd worden en/of in juli en augustus bij Verbeeten in Overloon. Ook de opbrengsten van deze beide acties worden opgehoogd met 50 procent door NSGK. De totale opbrengsten zijn voor de verdere aanleg, inrichting en onderhoud van de speeltuin Gewoon Buiten.

Speeltuin Gewoon Buiten heeft twee stichtingen in het leven geroepen om de speeltuin te realiseren, namelijk stichting Recreatie en Meer en Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk. Deze laatst stichting is een steunstichting en richt zich onder meer op het toegankelijk maken van de speeltuin voor kinderen met een beperking en heeft een ANBI-status. De stichting heeft onlangs een naamswijziging ondergaan, aangezien een andere organisatie van oordeel was dat inbreuk werd gemaakt op haar merkenrecht.

De Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk zal voortaan als Stichting Beperking Zonder Drempels Land van Cuijjk door het leven gaan. Er verandert verder niets aan de wijze waarop de stichting handelt. De vrijwilligers werken momenteel aan het opzetten van een aangepaste website, een aangepast emailadres en dergelijke. Tot die tijd is de stichting bereiken via het mailadres van de projectpartner: info@speeltuinboxmeer.nl.

Voor meer informatie:

www.speeltuinboxmeer.nl.

Foto: Albert Hendriks.