Afbeelding
Foto:

Ook Oostrum krijgt glasvezel

Oostrum | Oostrum was tot nu toe nog steeds niet zeker van glasvezel.

Tijdens een korte maar krachtige campagne van GlaswebVenray stroomden de aanmeldingen echter alsnog binnen.

Donderdagavond 7 juni werd tijdens een drukbezochte inloopbijeenkomst in de Watermolen in Oostrum het benodigde aantal aanmeldingen bereikt. Dorpsraadslid en kartrekker Leo Lenssen is opgelucht dat Oostrum nu eindelijk groen licht heeft voor glasvezel. "Het valt niet mee in een dorp met veel grote industrie de aantallen te behalen. Gelukkig hebben mijn mededorpsraadsleden hard meegeholpen en kunnen ook wij uitkijken naar een glasvezelrijk dorp."

Projectleider Anita Emonts had het volste vertrouwen in Oostrum. "Buiten de dorpsraad hebben wij ook een aantal actieve ondernemers als Glasweb-teamlid. Toen ik laatst bij de ondernemersvereniging naar buiten liep wist ik het zeker, Oostrum is ook toe aan glasvezel."


Expositie in museum De Locht

melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 17 juni speciaal voor kinderen gedemonstreerd hoe producten worden verkocht via een veilingklok.

Voor kinderen zijn er tevens oude spelen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. Het is ook de moeite waard om de expositie Couleur Locale te bekijken waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren. Het museum is alle dagen open van 10.00-17.00 uur. Voor informatie kijk op de website www.museumdelocht.nl.