Afbeelding
Foto:

Nieuwe fietsbrug geplaatst

Wanssum | Onder toeziend oog van leerlingen van basisschool de Peddepoel in Wanssum is vorige week woensdagochtend de nieuwe fietsbrug geplaatst.

De 36 meter lange brug, die in alle vroegte naar de plek van bestemming is vervoerd, werd in zijn geheel opgetakeld en op de twee gereedstaande brughoofden geplaatst. De fietsbrug moet straks – als de rondweg om Wanssum er ligt – zorgen voor de fietsverbinding met Geijsteren.

De komende weken is aannemer Mooder Maas nog bezig met de aansluiting op de bestaande routestructuur. Naar verwachting kan de fietsbrug in de tweede week van juli in gebruik worden genomen.


Ed Struijlaart in Goesting

Venray | Op maandag 18 juni staat Ed Struijlaart als volgende artiest in de serie van concerten op maandagavond op het podium van Goesting. Onder de noemer Concertlokaal Goesting is het Proeflokaal aan het Henseniusplein in Venray in mei gestart met een serie gratis toegankelijke live-optredens van kwaliteitsmuzikanten. Het achterliggende doel is de maandagavond de mooiste avond van de week te laten worden.

In mei was Mattanja Joy Bradley de eerste artieste die op maandagavond het podium beklom in Goesting. Deze avond werd bijgewoond door een kleine 120 personen, reden genoeg om door te zetten met de geplande concertreeks. Een paar jaar geleden zegde Ed Struijlaart (1979, Den Haag) zijn baan op en verbrandt al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: leven van en voor de muziek. Vanaf dat moment kent zijn muzikale loopbaan een mooie vlucht, van 3FM serious-talent tot samenwerking met Bløf en Claudia de Breij, Struijlaart heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de vaderlandse muziek. Op dit moment is Struijlaart bezig met een theatertour door Nederland waarin hij een eerbetoon geeft aan zijn gitaarhelden, van Clapton tot Sheeran. Struijlaart komt in de meest pure setting naar Venray, alleen, als singer-songwriter, in het gezelschap van zijn gitaar. 'Het wordt een avond om te genieten van fenomenaal gitaarspel, een heerlijk stemgeluid met af en toe een ruw randje, en af en toe een uitstapje naar zijn theatertour', meldt Gijs Schapendonk van Goesting. Voor meer informatie: www.proeflokaalgoesting.nl.