De navelstreng was verwijderd en de baby giraffe kon eindelijk bij zijn moeder staan.
De navelstreng was verwijderd en de baby giraffe kon eindelijk bij zijn moeder staan. Foto:

Babygiraffe geboren in Engelse tuin

Venray | In de schaduw van de oude kastanjebomen in de Engelse tuin vond zaterdagmiddag het openingsevenement 2018 plaats. Het begon met een muzikale terugblik op vijf jaar beeldentuin met Kabouter Fluitenkruid.

Stichting De Engelse Tuin viert haar eerste lustrum, ze bestaat dit jaar vijf jaar. Dat viert ze door wat groter uit te pakken dan voorgaande jaren. "We hebben straks ook workshopjes zoals een workshop egeltjes vouwen", vertelt Carla Clevers, secretaris van Stichting Engelse Tuin.

Daarna was er de geboorte van de babygiraffe. Het werk van Nicole van Skipp bestond uit moedergiraf en babygiraf in het geboortevlies. Het babygirafje werd bevrijd uit het vlies en de navelstreng werd doorgeknipt.

Daarna hielpen ze de baby overeind en zo stond deze naast zijn moeder. Het was een jongetje, er volgde beschuit met muisjes en iedereen kon de baby een naam geven. Er kwamen twee namen uit: een voor de moeder (Lange Rooy) en een voor de baby (Raffie). De winnaars van de namen hebben een gratis rondleiding door de tuin gewonnen.

"We hebben voor Nicole van Skipp gekozen omdat we haar werk altijd al heel mooi vonden. We vroegen of ze een beeld wilde maken voor in de Engelse tuin en daar was ze heel enthousiast over. Ze heeft zelf bepaald hoe het beeld eruit kwam zien en dat vonden wij goed", antwoordt Carla Clevers.

Verder gaf popkoor Golden D-Light een optreden voor de ongeveer 180 bezoekers. 's Middags was er een workshop egeltjes vouwen en werd er voorgelezen. Wie wilde, kon een greep doen in de openbare boekenkast, die door het leescafé was gevuld met kinderboeken.

"De Engelse tuin is het hele jaar te bezoeken tot ongeveer 19.00 uur, maar in de zomer kan dit nog wel eens uitlopen", legt Clevers uit, "tijdens het seizoen, dat tot ongeveer eind september valt, hebben we verschillende activiteiten gepland staan."

Zo staat er op op 1 juli een concert met Poco a Poco op de planning en op 16 september een evenement dat de organisatie nog in moet vullen. Gedacht wordt aan dichten en schrijven.