Afbeelding
Foto:

Vissen en feesten bij forellenkwekerij

Blitterswijck | Op een snikhete dag is het alleen voor de doorgewinterde visser weggelegd om een forel uit het water te hengelen. Op andere dagen haalt een beginner de ene naar de andere vis uit het water. Bij Forellenkwekerij Keijzersberg aan de Boltweg 15 in Blitterswijck wordt er in ieder geval veel forel gevangen. Toch is er meer: er worden feesten gehouden en met enige regelmaat staat ook de barbecue aan.

Sinds in 2017 de wintertuin werd gebouwd bij de forellenkwekerij is het bijna ieder weekeinde wel raak. In de serre worden feesten en partijen gehouden. "Dat kunnen bedrijfsfeesten zijn, maar ook de KBO komt hier regelmatig", vertelt eigenaar Twan Wijnhoven enthousiast. Toen de serre er nog niet stond was het aantal feesten op één hand te tellen. Tijdens de zomermaanden vinden er vaak twee feesten per week plaats. "Ook de fietsvierdaagse van Venray komt tijdens deze editie weer langs. Dat belooft een gezellige dag te worden. De serre zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt heerlijk overdekt aan het water zitten. Daarnaast hebben we ook nog een gewoon terras, maar voor sommige mensen is dat al snel te warm." Jaarlijks trekt de forellenkwekerij zo'n 30.000 vissers. Er wordt per jaar zo'n 40.000 kilo vis uit het water gevist. "We zijn erg laagdrempelig. Voor de feesten en partijen regelen wij ook de catering. Dat doen we altijd samen met lokale ondernemers."

De gevangen vis mag mee naar huis genomen worden. De verse vis mag ook ingeruild worden voor bijvoorbeeld een gerookt exemplaar. "We bewaren ook verse vis die klanten later op kunnen halen. We houden bij hoeveel vis iemand nog 'tegoed' heeft."

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is de forellenvijver geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Tijdens de overige maanden van 08.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze maanden is de forellenvijver op donderdag gesloten. Meer informatie is te vinden via www.keijzersberg.nl. (foto: Simone Swinkels)