Dagopvang voor ouderen

Blitterswijck | Er moet in Blitterswijck een dagopvang komen voor ouderen die daar behoefte aan hebben. Dat bleek tijdens een bijeenkomst van Kerngroep Blitterswijck. Uit een enquête bleek dat een dagopvang in het vernieuwde gemeenschapshuis een haalbare kaart moet zijn.

De werkgroep denkt een opvang te kunnen opzetten voor zo'n tien ouderen die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat voornamelijk om de oudste inwoners van Blitterswijck die bijvoorbeeld niet meer deel kunnen nemen aan de activiteiten van de KBO. Beide verenigingen denken niet in elkaars vaarwater te komen. De dorpsdagvoorziening moet voor deze inwoners toegankelijk worden. Zo blijven zij zo lang mogelijk in Blitterswijck wonen en daardoor houden zij contact met de omgeving.

De dagopvang wordt op één dag in de week georganiseerd. Voornaamste reden dat mensen graag willen deelnemen is gezelligheid. Ook activiteit en het verlichten van de mantelzorg worden genoemd. Uiteraard is de dagopvang niet voor iedereen. Er zal dan ook kritisch gekeken worden naar de aanmeldingen. Mensen die zware zorg nodig hebben vallen erbuiten. De opvang gaat immers draaien op vrijwilligers en niet op professionals.