Thursdays Coming timmert aan de weg in de muziekwereld.
Thursdays Coming timmert aan de weg in de muziekwereld. Foto: Henk Lammen

Beste van twee werelden

Overloon | Thursdays Coming, een combiband met leden uit Overloon, Tegelen, Blerick en Venlo, is hard aan de naamsbekendheid aan het werken. "We hebben steeds meer het idee dat het goed aanslaat."

Door Sven Poels

Het is 2015 als twee vriendengroepen elkaar tegenkomen. De ene bestaat uit Nelis van Eekelen, Ted Franssen en Wigle van der Meulen, de andere uit Robert Gargosky, André Scholtens en Joep van den Bercken. Allemaal maken ze muziek, dus de stap om een keer samen te repeteren is zo gemaakt. "Het klonk zo goed, dat we besloten om als band te beginnen", blikt leadzanger/gitarist Van Eekelen (28) uit Overloon terug op die eerst muzikale samensmelting.

Thursday's Coming werd de naam van de nieuwe band, een verwijzing naar de donderdagavond waarop er wordt gerepeteerd. "Naar dat moment leven we echt toe. We hebben nog elke week zin om samen te komen. Dat doen we in een hele simpele garagebox bij Joep in Venlo, een hokje van ik denk nog niet eens twee bij drie meter", lacht van Eekelen.

De band maakt poprock, een combinatie van zowel pop- als rockmuziek. "Gangbare pop, gerelateerd aan de The Eagles en Pearl Jam. De teksten zijn heel divers. Het nummer Normandy gaat bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, het nummer Gentleman over het behandelen van vrouwen. Verschillende dingen dus over het leven en de maatschappij."

Van Eekelen schrijft de teksten, samen met mede-leadzanger/gitarist Gargosky en zanger/(slag)gitarist Scholtens. "Joep (van den Bercken, red.) is bassist en Ted (Franssen, red.) is drummer en backing vocalist. We zijn nu met vijf man, omdat er her en der mensen zijn weggegaan op grond van toenemende muzikale verschillen."

De variërende formatie – "Best apart: het ene nummer zing ik, het andere zingt Robert" – heeft inmiddels een vijftiental optredens per jaar. "Afgelopen jaar hebben we onder meer in het voorprogramma van The Overslept in jongerencentrum The B te Venray gestaan. Ook hebben we op heel wat festivalletjes gespeeld. Zoals Schijt aan de grens in Overloon en Holthees, waar we in één dag drie keer hebben opgetreden."

Dit jaar werd er onder andere (weer) acte de présence gegeven op foodfestival SPIJS in Venlo. "Maar een akoestisch optreden geven in een intiem kroegje vinden we ook heel erg leuk", aldus Van Eekelen.

Volgens de leadzanger is het lastig om veel optredens te krijgen. "We zijn nu nog flink aan onze naamsbekendheid aan het werken, maar we hebben wel steeds meer het idee dat het goed aanslaat. Het publiek doet altijd leuk mee."

Het eerstvolgende optreden van Thursday's Coming is op zaterdagavond 23 juni, op Ut Tuinhuuske benefietfestival buiten bij café Take Five in Venlo.

De entree is dan gratis, maar er zal wel gecollecteerd worden voor het goede doel.

Voor meer informatie over de band kijk op de website www.thursdayscoming.nl.