Crazy Piano's is ook dit keer weer van de partij op het Pleinfestijn in Venray.
Crazy Piano's is ook dit keer weer van de partij op het Pleinfestijn in Venray. Foto organisatie

Tweede Pleinfestijn

Venray | Venray maakt zich op voor de tweede editie van het Pleinfestijn. Op vrijdag 8 juni kunnen de muziekliefhebbers op het Henseniusplein in de open lucht genieten van optredens van tributebands van Foo Fighters, Pearl Jam en The Rolling Stones. Een dag later, op zaterdag 9 juni, staan Crazy Piano's, Brian Voet en Samantha Steenwijk op de planken.

"Het worden twee topavonden met veel variatie aan muziek voor twee verschillende doelgroepen", blikt Gijs Schapendonk van de organiserende Stichting Horeca Evenementen Venray enthousiast vooruit.

"De vrijdagavond staat in het teken van rock, de zaterdagavond wordt de ultieme meezingavond. Met Crazy Piano's en twee Nederlandstalige topartiesten op de bühne gaat dat zeker lukken. Crazy Piano's was vorig jaar ook tijdens de eerste editie van het Pleinfestijn al van de partij."

De luchtmachtkapel was vorig jaar een grote act op het Pleinfestijn

Negen Venrayse horecabedrijven (Steaks and More, Goesting, Hulsman, de Artiest, D'n Oldtimer, Het Moment, Tof, De Koets en De Uitmarkt) trekken in de organisatie ook dit keer weer gezamenlijk op.

"Samen sta je sterker dan alleen. We willen Venray op de kaart zetten en bundelen onze krachten in een stichting die toffe activiteiten in het winkelcentrum wil organiseren. Samen dragen we ook het risico. De bedoeling is ook dat we volgend jaar samen het muziekfestijn Venray Muzikaal Totaal onder onze vlag gaan organiseren, met steun van vrijwilligers."

Maar even terug naar komend weekend. Met The Best Of Foo (tribute Foo Fighters), Once (tribute Pearl Jam) en The Sticky Fingers (tribute The Rolling Stones) kunnen de liefhebbers van rock vrijdagavond hun hart ophalen op het plein in Venray. "De Italiaanse band The Sticky Fingers komt zelfs voor het eerst naar Nederland", meldt Schapendonk trots. "De andere tributeformaties zijn bekender in de regio, want een deel van de muzikanten van Once komt uit de regio Boxmeer en een deel van de roots van The Best Of Foo ligt in Horst."

Een avond later staat Samantha Steenwijk op het Venrayse podium. Bij het grote publiek werd Steenwijk bekend door haar deelnames aan Bloed, Zweet & Tranen (2013) en The Voice of Holland (2017-2018). In 2018 stond Steenwijk als gastartiest ook op het podium tijdens Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome. De uit Oss afkomstige Brian Voet is een zanger van het levenslied. Hij zingt naast zijn eigen singles onder andere covers van René Froger, Tino Martin en John West. Voet opent het Pleinfestijn op zaterdag. De formatie Crazy Piano's uit Scheveningen bouwde vorig jaar ook al een feestje in Venray. "Deze populaire muzikanten uit Scheveningen zullen tijdens de show het plein volledig op zijn kop zetten met diverse acts achter, op en onder de rode piano's", grijnst Schapendonk.

Ondanks het regenachtige weer stond het Henseniusplein vorig jaar vol, weet Schapendonk nog goed. "De weersvooruitzichten voor komende vrijdag en zaterdag zijn uitstekend. Verder hebben we afspraken gemaakt met de avondvierdaagse, zodat beide evenementen elkaar niet in de weg zitten. Wij beginnen als de wandelaars binnen zijn."

Het Pleinfestijn is beide avonden gratis toegankelijk. Aanvang: 20.30 uur.