Afbeelding
Foto:

Goud voor Joris Donderwinkel

Hoofddorp | Tijdens het Nederlands kampioenschap turnen heren in Hoofddorp pakte Joris Donderwinkel (Boxmeer) van turnvereniging St. Christoffel uit Venray de titel op het onderdeel sprong.

Met twee prachtige sprongen behaalde hij het hoogste resultaat in de 3e divisie jeugd tijdens de toestelfinales. Jasper Sanders werd in de 3e divisie junior achtste in de meerkampfinale. Bij de toestelfinales pakte hij op het onderdeel ringen een vijfde plaats en bij de sprong een zesde plaats.

In de 3e divisie instap behaalde Alex Goemans een persoonlijk record met zijn oefening aan de ringen met als eindresultaat een vierde plek. Quinn Clabbers behoort tot de vijf beste turners van Nederland in de 2e divisie instap op het onderdeel voltige.

Kian van Bommel nam deel aan de meerkampfinale turnen talentendivisie benjamin en plaatste zich bij de 25 beste jonge talenten van Nederland.


Red Stars

venray | Tafeltennisster Emma van der Zanden uit Venray speelde samen met haar teamgenote Emine Ernst in Markham in Canada voor Nederland op het ITTF open Canadese jeugdtoernooi 2018.

Van der Zanden kwam uit bij de junioren- en cadettenklasse en met redelijke resultaten. Bij de meisjes junioren speelde ze in de kwalificatieronde een driekamp tegen meisjes uit Canada en Polen. Beiden waren te sterk voor Van der Zanden en dus was ze uitgeschakeld en kwam er geen vervolg in de hoofdronde. Bij de meisjes cadetten kwam ze in de kwalificatieronde te spelen tegen meisjes uit Canada en een uit de USA. Met goed spel werden deze meisjes verslagen en dus was ze als poulewinnares geplaatst voor de hoofdronde. In de hoofdronde bij de laatste 32 kwam de tegenstandster Tung Faith uit de USA en in deze wedstrijd moest Van der Zanden het hoofd buigen en kwam er een einde aan een leerzaam toernooi. Komende weekend vindt in Panningen de finale van de Nederlandse jeugd meerkampen plaats tussen de twaalf beste jeugdspelers van het seizoen 2017-2018. Gespeeld wordt in de klassen junioren, cadetten, pupillen en welpen bij de jongens en meisjes. Onder de deelnemers van Red Stars Emma van der Zanden, Chana van de Venne, Kas van Oost, Jules Holtman, Eline Smeets en Pieter Zwiers. Ook de bij Red Stars trainende Sharon Janssen speelt mee bij de meisjes junioren.