Afbeelding
Foto:

Engelse tuin gaat open

Venray | De Engelse tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray opent op zaterdag 9 juni de deuren voor het vijfde seizoen.

Elk jaar is dat hét moment dat de Engelse tuin een nieuw beeld presenteert. Dit jaar is dat de beeldengroep van Nicole van Skipp. Moeder giraf is al enige weken geleden geplaatst. Zij is in afwachting van de komst van haar baby. Moeder en kind lijken veel op elkaar: stoel, fiets, theepot …. allemaal materialen die verzameld zijn door Van Skipp en uiteindelijk door haar gelast tot twee beelden.

Tussen 14.00 en 15.30 uur wordt de babygiraf op een bijzondere manier in aanwezigheid van het publiek in de Engelse tuin geboren en krijgt moeder giraf gezelschap van haar kind. Daarmee is de beeldengroep van Nicole van Skipp compleet. Het publiek wordt gevraagd om suggesties te doen voor namen van moeder en baby. Het plaatsen van het beeld en de geboorte van de baby wordt muzikaal begeleid door Wim Kunen als kabouter Fluitenkruid. Ook is er van Martin Ooink een nieuwe beeldengroep in steen met de titel Vluchtelingen te zien.

Aansluitend geeft popkoor Golden D-Light een meezingconcert en kan iedereen meedoen aan de workshop egeltjes vouwen. Het Leescafé Venray heeft ervoor gezorgd dat er in de openbare boekenkast die in de Engelse tuin staat extra kinderboeken aanwezig zijn. Ook wordt er voorgelezen. Belangstellenden kunnen deelnemen aan een rondleiding langs de beelden door een gids.

Iedereen is welkom om dit evenement bij te wonen en de toegang is gratis.