'Rattenoverlast in centrum Venray'

VENRAY | Er zijn de laatste weken veel meldingen bij de gemeente binnengekomen over rattenoverlast. Volgens Venray Lokaal is het nu weer raak in het centrum. In maart was er nog overlast in Oostrum. De partij stelt vragen in de raadsvergadering van 28 juni.

Want verontruste burgers kunnen op korte termijn niet rekenen op ingrijpen van de gemeente. "Omdat ratten- ongediertebestrijding primair een taak van de bewoners zelf is. De gemeente zou wel bereid zijn mee te denken", meldt fractieleider Tino Zandbergen die erop wijst dat de gemeente dit voorjaar in Oostrum wel adequaat optrad. In april 2017 was er ook al op uitgebreide schaal rattenoverlast in het centrum van Venray. Het ging toen om de omgeving van Dr. Poelsstraat, Kolkweg, Tuinstraat, Bongerdstraat, Imkerstraat, Deken Berdenstraat en Pastoor van der Gaetstraat. In 2015 had het buitengebied te kampen met de zwarte rat. Die is toen door een regionale aanpak bestreden. Venray Lokaal meldt dat ratten een risico vormen voor de hygiƫne, gezondheid en voedselveiligheid. De partij wil meer weten over de meldingen en hoe de overlast is ontstaan. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat het rioolstelsel meer stortbakken met open putdekels bevat. Venray Lokaal vraagt ook naar de te treffen maatregelen en het informeren van burgers.

Plus eist plek in noordwest op

Venray | Als er in noordwest of in Brabander een nieuwe supermarkt mag komen, dan is Plus daarvoor de eerste gegadigde. En niet Aldi. "Plus heeft er de meeste aanspraak op", meldde woordvoerder Sjaak Rambags (Oikia advies) van Plus dinsdag in de commissievergadering.

De voormalige basisschool De Toverbal in de wijk noordwest is een mogelijke optie voor de nieuwe supermarkt van Aldi. Rambags wees erop dat Plus, gevestigd in Landweert, al in 2014 belangstelling toonde voor een tweede vestiging in Brabander. Ook Lidl meldde zich. Beide verzoeken werden door de gemeente afgewezen. Lidl heeft inmiddels een plek gevonden in het nieuwe winkelcentrum van Brukske, dat vanwege juridische procedures nog steeds niet in aanbouw is. Rambags verwijt de gemeente dat het alle medewerking verleent aan Aldi en Lidl. "Terwijl Plus als lokale ondernemer op arbitraire wijze terzijde wordt geschoven en het nakijken heeft. Het verzoek voor Brabander is niet serieus gewogen. Terwijl Plus daar prima inpasbaar zou zijn."

KVW zoekt leiding

Venray | Kindervakantiewerk Venray (KVW) is dit jaar van 9 t/m 13 juli 2018 viert zijn 67e jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar de organisatie is nog wel op zoek naar groepsleiding. Leiders of leidsters moeten ouder dan 15 jaar of ouder zijn en graag met kinderen werken. Aanmelden bij KVW Venray, via e-mail info@kvw-venray.nl.