Afbeelding
Foto:

Seizoenia: een groot dansfeest

Venray | Danshuis Venray bestaat één jaar. Dat wordt gevierd met een grote dansvoorstelling waar ruim 225 leerlingen aan mee dansen. De voorstelling op zondag 23 juni biedt een unieke kans stil te staan bij een bijzonder jaar. Danshuis Venray werd bekroond met de certificering van NBDO voor danskwaliteit en kreeg de titel starter van het kwartaal 2017.

Op die dag is er twee keer de voorstelling Seizoenia in Schouwburg Venray: om 15.00 en 19.00 uur. Virtuositeit, ontroering en verwondering zorgen voor een mooie voorstelling om niet snel te vergeten. De dansstudio's van Danshuis Venray worden volop benut met de repetities voor de uitvoering. Er wordt hard gewerkt aan alle choreografieën. De jongste danseressen vanaf vier jaar zullen schitteren als zonnetjes en de kinderen van kinderdans kruipen in de rol van regendruppels en sneeuwvlokken. Aan de hand van de vier seizoenen herfst, winter, zomer en herfst zullen de jeugdige en volwassenen dansers en de danseressen van Seizoenia deze gevoelens en emoties uitbeelden. Het verhaal wordt verteld door de Seizoenenboom. Deze rol wordt vertolkt door Carmen van Daal, actrice bij het Overloonse Toneel.

De choreografieën zijn gemaakt door de dansdocenten van Danshuis Venray; Karin Groenen, Eva Rutten, Britt Rangé, Tess Kuijsten en Myrna van Rens. Van klassiek ballet tot streetdance en van moderne dans tot spitzentechniek maakt het programma afwisselend.

De algehele leiding is in handen van Myrna van Rens. Myrna is zelf als balletdanseres na haar conservatorium gestart en ontdekte als snel dat haar passie lag bij het lesgeven. Na jarenlang bij diverse ballet- en dansscholen les te hebben gegeven is zij in september haar eigen dansschool begonnen in Venray. Naast het geven van lessen organiseert Danshuis Venray projecten en workshops op scholen en begeleidt verenigingen en koren.

Myrna van Rens: "Dansles geven is inspirerend"

Myrna van Rens: "Het is erg inspirerend om te zien hoe mensen soms met lage energie binnen komen en als ik dan tijdens de warming-up rond kijk, zie ik hen allemaal totaal gefocust en vol energie. Het is overweldigend om alle energie te zien samenvloeien tijdens het dansen. Iedere keer dat ik les geef, is voor mij een nieuwe uitdaging om in contact te komen en iets door te kunnen geven. De energie die ik voor het les geven terug krijg, is mijn brandstof."

De avondvoorstelling is uitverkocht en voor de middag zijn nog kaarten te koop via: www.danshuisvenray.nl.