Afbeelding
Foto:

Activiteiten bij 't Helder

Overloon | Pieter en Annemie van den Munckhof zijn trots op Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. De monumentale boerderij 't Helder komt uit de familie van Pieters moeder en de grote schuur bij het rijksmonument uit 1770 is inmiddels compleet gerenoveerd. Authentieke kenmerken als de houten balken sieren het geheel. "De ziel van het pand hebben we behouden", vertelt Pieter.

Na de renovatie werd er gezocht naar een nieuwe invulling van het pand. Op 29 november 2013 werd Ontmoetingspunt 't Helder geopend. De rustieke binnenplaats met overkapt gedeelte en een originele put maken het geheel af. De bezoeker waant zich op een mooie zonnige dag in een oude Franse boerderij. Wonderwel is deze boerderij tijdens de Tweede Wereldoorlog bespaard gebleven. "In het rijksmonument hebben onderduikers gezeten", vertelt Pieter verder. De historie van de boerderij wordt zeker niet vergeten en het verhaal wordt verteld door de twee enthousiaste ondernemers. Tegenwoordig worden er cursussen en workshops gegeven. "Mensen kunnen hier beeldhouwen en schilderen, maar er worden ook lezingen gegeven en bedrijven houden hier graag een vergadering. Er is ook ruimte voor groepen fietsers en wandelaars en er zijn exposities", vertelt Annemie over de nieuwe invulling van de schuur. "Belangrijk is wel dat mensen hun eigen ideeën kunnen aandragen. Als ze plannen hebben zijn ze altijd welkom bij ons. We denken graag mee. We deden ook actief mee tijdens Schijt aan de grens en we houden wel eens een klein concert."

Het ontmoetingspunt wordt tegenwoordig ook gebruikt als officiële trouwlocatie. De plek ademt nog steeds de sfeer uit het verleden. De schuur is dan wel volledig gerenoveerd, de muren en andere details zijn bewaard gebleven. In de oude boerderij zijn zelfs nog de ingebouwde bedkoetsen te bewonderen en de woonkeuken is ook nog authentiek. Meer informatie over 't Helder is te vinden op www.helder-overloon.com. Daar is ook meer informatie te vinden over boekingen. (foto's: Henk Lammen)

Afbeelding
Afbeelding