Expositie KIK 4.0

Venray | De werken van de tien kunstenaars van KIK Kunstenaarsgroep worden tot 26 augustus in het Venrays Museum tentoongesteld.

Het wordt een expositie van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, collages en proza- en poëziewerken. Deze vierde tentoonstelling met de naam KIK 4.0 toont een diversiteit aan kunstvormen. Het museum aan het Mgr. Goumansplein in Venray is iedere dag open van 13.30 tot 17.00 uur. Carla Clevers uit Venray is een van de tien exposanten met een werk dat ze dit voorjaar maakte: Geboortegrond.

Clevers: "Landschap is een terugkerend thema in mijn werk. Ook vierkanten komen vaker voor. Geboortegrond bestaat uit 28 doeken van circa 40x40 cm. Ieder doek is bewerkt met grond uit de gemeente Venray en de totale afmeting is circa 3.60 bij 2.20 meter." Veertien zijn vertegenwoordigd en daarnaast zijn grondmonsters genomen van de Diepeling, de Loobeek, Geijsterse bossen, Rouwkuilen, de Paardekop en andere bijzondere of natuurgebieden. "Soms bovengronds, soms ondergronds. Het werk laat een verscheidenheid aan landschap zien: van duinen tot rivierklei. Lichte grond laat zich zien in prachtige schakeringen, zwarte grond in tinten bruin en grijs. Zelfs oranje is een van de kleuren die ik gevonden heb. Een van de doeken is gemaakt van mijn geboortegrond, het Mgr. Wijnhovenpark. Het materiaal bestaat uit katoen en soms linnen, aarde en zand, lijm, vernis. Het is een ode aan onze omgeving. Aan de hand van de vindplaatsen kun je prachtige dagenlange fietstochten samenstellen die een keur aan landschappen laten zien."