Inspanning en afzien, modder, water, hindernissen, maar vooral veel plezier bij de deelnemers.
Inspanning en afzien, modder, water, hindernissen, maar vooral veel plezier bij de deelnemers. Foto: Henk Lammen

Mud Cross Wanssum populair

Wanssum | Een parcours vol obstakels, water en veel modder. Dat is de succesformule van Mud Cross Wanssum. Ruim 400 deelnemers verschenen afgelopen zondag aan de start van de derde editie van de obstakelrun op en rond sportpark De Meulebèèk in Wanssum. Vorig jaar trok het evenement 250 deelnemers naar sportpark De Meulebèèk in Wanssum. Dat betekent een groei van meer zestig procent.

Door Aron van Peer

Vier jaar geleden ontstond er een idee om een obstakelrun in Wanssum te organiseren. Na een afgelaste editie wegens te weinig aanmeldingen ging het roer om. Vanaf dat moment groeide Mud Cross Wanssum uit tot een evenement waar mensen uit het hele land naartoe komen.

De eerste succesvolle editie in 2016 trok 190 deelnemers en vorig jaar schreven 250 mensen zich in. Dit jaar hoopte de organisatie op 300 deelnemers, maar het zag er al snel naar uit dat er zich meer mensen zouden aanmelden, vertelt medeorganisator Juriën Beterams. "Met 300 deelnemers waren we inderdaad al blij geweest, maar we kregen al snel in de gaten dat de aanmelding veel beter liep dan vorig jaar. Uiteindelijk zijn er zondag 410 mensen van start gegaan, dus daar kunnen we alleen maar trots op zijn."

In tegenstelling tot grotere obstakelruns is het parcours in Wanssum erg toegankelijk. De kracht van Mud Cross Wanssum is dat je ook ongetraind mee kunt doen. "Het parcours is minder zwaar en het inschrijfgeld is aanzienlijk lager dan bij de Strong Viking Run bijvoorbeeld. Daarmee houden we het laagdrempelig, terwijl ook de meer ervaren deelnemer hier met veel plezier mee kan doen."

Dat het concept van Mud Cross Wanssum werkt, bleek afgelopen zondag opnieuw. Met meer dan 400 deelnemers, mooie obstakels en een heerlijk weertje voor deelnemers en publiek, waren alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd evenement. En na weer een succesvolle editie is het natuurlijk de vraag of het evenement volgend jaar weer gaat groeien.

"Het ligt misschien voor de hand dat het weer wat groter wordt, maar dat is niet het belangrijkste. Misschien moeten we volgend jaar wel een maximum aantal deelnemers gaan hanteren, want voor zowel de organisatie als de deelnemers moet het niet te grootschalig worden", aldus Beterams. De eigenaar van Gezondsheidsstudio Just Be Fit benadrukt dat het niet zo zeer om de grootte, maar om de kwaliteit van het evenement gaat. "Daarom zijn we blij met de feedback van de deelnemers. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, maar over het algemeen zijn de reacties erg positief."

"Het parcours zit goed in elkaar en qua sfeer en uitstraling hebben we ook een goede stap gemaakt. Met onze eigen start- en finishbogen zag het er allemaal net wat beter uit dan voorheen. Bovendien was er dit jaar voor het eerst een dj en was ook de joekskapel uit Wanssum van de partij. We proberen er dus wel iets meer van te maken dan alleen een parcours met obstakels", besluit een tevreden Beterams.


1500 judoka's tijdens het internationale Judotoernooi

Venray | Het internationaal Judotoernooi was dit weekend weer een groot succes. 1500 judoka's uit meer dan 30 landen betraden de tatami's in de Wetteling om te strijden voor het eremetaal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding