'Joep Beurskens is niet te houden voor Volharding'

VIERLINGSBEEK | Volharding raakt Joep Beurskens kwijt aan Wittenhorst. De 20-jarige talentvolle middenvelder uit Broekhuizenvorst kwam drie jaar geleden over van SVEB.

Als 17-jarige wist Beurskens direct een basisplaats te veroveren bij de Vierlingsbeekse tweedeklasser. "Zo'n goede voetballer kunnen wij niet lang houden", zegt John Achten van de technische commissie. "Je hoopt zijn vertrek zo lang mogelijk uit te stellen, maar Joep is klaar voor een stap omhoog."

Ook Jeroen Schepens (25) gaat Volharding verlaten. Net als Wouter Evers, die al eerder zijn vertrek aankondigde, verkast Schepens naar Vianen Vooruit, dat de titel greep in de derde klasse en komend seizoen wellicht de tegenstander is van Volharding. Daarnaast stoppen de routiniers Roel Gerrits en Patrick van Kempen vanwege blessures. Het aantal nieuwkomers staat op drie. Van vierdeklasser HBV uit Beers komt de linksbenige verdediger Rik Lucassen over. Eerder legde Volharding al de tweeling Jordy en Melvin de Klijn uit Sint Hubert vast. Middenvelder Jordy en aanvaller Melvin zijn afkomstig van Germania uit Groesbeek.

"Wij rammelen niet met de geldbuidel", stelt John Achten. "Als we spelers halen, dan moeten het gerichte versterkingen zijn. Het heeft geen zin voetballers van hetzelfde niveau te halen die we al in huis hebben."

Het tweede elftal van Volharding speelt in de hoofdklasse, het hoogst mogelijke niveau voor reserveteams. JO19-1 komt uit in de hoofdklasse, JO17-1 strijdt voor promotie naar de divisie en JO15-1 speelt al in de derde divisie. "De jeugd blijft onze levensader die veel perspectief biedt. Ook spelers uit het tweede elftal krijgen de kans door te stromen", zegt Achten. Hij verwacht niet dat er voor de sluitingsdag van 15 juni nog meer spelers vertrekken. "We hebben met iedereen gesproken. Maar zeker weet je het nooit." Oud-speler Johan Vullings is na de zomer de opvolger van trainer Sjoerd van der Coelen die na vier Vierlingsbeekse jaren vertrekt naar Venlosche Boys.

Verlenging bij gelijke stand

VENRAY | Bij de nacompetitieduels BVV'27-Leunen en SV United-Neerkandia valt zondag de beslissing. De winnaars van beide wedstrijden gaan naar of blijven in de vierde klasse.

Vijfdeklasser BVV'27 verdedigt thuis een 2-1 voorsprong. Leunen moet met twee goals of meer verschil winnen om zich te handhaven in de vierde klasse. Indien Leunen met één doelpunt verschil wint, dan volgt er een verlenging van twee keer vijftien minuten. Als er dan nog geen beslissing is gevallen, dan worden er strafschoppen genomen.

Bij SV United-Neerkandia komt er alleen een verlenging als het duel opnieuw in een gelijkspel eindigt, na de 2-2 remise van afgelopen zondag. Bij winst promoveert vijfdeklasser SV United naar de vierde klasse. Als Neerkandia wint dat blijven de Brabanders in de vierde klasse.

SV United, dat sinds de oprichting in 2005 onafgebroken in de vijfde klasse uitkomt, neemt voor de tweede maal deel aan de nacompetitie voor promotie. De eerste keer was in het allereerste seizoen 2005/06 toen de kersverse fusieclub als tweede eindigde achter kampioen Baarlo. In de nacompetitie verloor SV United toen met 1-0 van BEVO dat naar de vierde klasse promoveerde.

SV United moest nog wel twee keer aantreden voor extra degradatieduels, in 2009 en 2012. Beide keren werd de teruggang naar de zesde klasse voorkomen.