Geen promotie voor Oostrum

Oostrum-SSE 0-3 (0-0).

OOSTRUM | Voor Oostrum zit de nacompetitie er al na één wedstrijd op. In het openingsduel voor promotie naar de derde klasse verloren de rood-witten thuis met 0-3 van SSE uit Someren-Eind.

De eerste helft bleef doelpuntloos. SSE, dat als derde eindigde in de vierde klasse F, had een licht overwicht. Maar Oostrum, tweede in de vierde klasse E, was het meest gevaarlijk. De beste kans was voor Wes Wilmsen en eenmaal bracht de paal redding voor de bezoekers. Vlak na rust nam SSE de leiding. Uit een hoekschop werd de bal door iedereen gemist maar niet door een SSE-speler die bij de tweede paal simpel de 0-1 kon binnentikken. Halverwege de tweede helft viel uit een vrije trap de 0-2. Het was een vergelijkbaar doelpunt want iedereen miste waardoor de bal bij de verre paal ineens binnenviel.

Oostrum nam daarna meer risico's maar had geen succes. In de extra tijd liep SSE via een counter uit naar 0-3. De bezoekers bereikten de halve finale waarin Helmondia, dat GFC'33 met 5-1 versloeg, de tegenstander is.

Voor de Oostrumse ploeg eindigde een goed seizoen toch n mineur. De manschappen van trainer Ron Spruit voerden meer dan de helft van de competitie de ranglijst aan. Half april had Oostrum nog vijf punten voorsprong op de latere kampioen Melderslo. De rood-witten lieten het in de vier laatste thuisduels afweten. De thuisontmoetingen met SVEB (1-1), Hegelsom (2-2), DEV-Arcen (1-2) en EWC'46 (0-6) leverden slechts twee schamele puntjes op.

Concurrent Melderslo zette een eindsprint in en finishte uiteindelijk één punt boven Oostrum. De grote winst van dit seizoen is de doorbraak van de talentvolle jeugdspelers Stan Jacobs, Nick Vergeldt en Bo Verrijth. Uit de eigen jeugd breekt nu een sterke lichting door. Joep Cornelissen, Bob en Max van Goch, Guus Janssen en Willem van Leendert kloppen eveneens op de deur van de hoofdmacht. Trainer Ron Spruit, die na de zomer aan zijn derde jaar begint, kan komend seizoen verder bouwen aan een vernieuwd elftal waarmee Oostrum nog vele jaren vooruit kan. Het bereiken van de derde klasse was nog nooit zo dichtbij als in het afgelopen seizoen. Nimmer kwamen de rood-witten uit op dat niveau. Gezien de sterke aanwas uit eigen gelederen lijkt de opstap naar de derde klasse slechts een kwestie van tijd.