Aniek Drabbels (achter) probeert een ploeggenoot te bereiken.
Aniek Drabbels (achter) probeert een ploeggenoot te bereiken. Foto: Rikus ten Brücke

"Volgend jaar oogsten"

Oranje Wit-Stormvogels 10-12. Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (3), Maureen Drabbels (2), Nathalie Loenen (2), Aniek Drabbels (2), Steffie van Rooij, Kim Hendrix en Janne Gellings.

Leunen | Oranje Wit komt ook volgend seizoen weer uit in de hoofdklasse. De korfbalsters uit Leunen liepen zondagmiddag door de 10-12 nederlaag tegen Stormvogels de vierde plek mis en daarmee promotie naar de topklasse. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 7-6. Beide ploegen kregen ook in de tweede helft veel kansen, maar de bezoekers uit Luyksgestel waren in die fase van de spannende wedstrijd trefzekerder en slagvaardiger dan Oranje Wit. Uiteindelijk maakte dat het verschil. Door de nederlaag eindigde Oranje Wit als vijfde. Altior, ODC, Heumen en Stormvogels promoveren naar de topklasse. "We wisten voor de wedstrijd al dat het voor ons lastig ging worden om te promoveren", vertelt aanvoerster Aniek Drabbels eerlijk. "We zaten in een sterke competitie en de bovenste vijf ploegen waren dan ook erg aan elkaar gewaagd." Volgens de korfbalsters is het seizoen niet mislukt door de misgelopen promotie. "Het is natuurlijk jammer dat het niet is gelukt, maar we hebben sowieso een goed seizoen gehad. We hebben als team stappen gemaakt en daar mogen we best wel trots op zijn." Aan het begin van dit seizoen stond trainer Edwin Griesheimer voor het eerst voor de groep in Leunen. De komst van de nieuwe trainer was nodig volgens Drabbels. "We hebben altijd al een hecht team gehad, maar ik denk dat we toch wel een frisse wind konden gebruiken. Even een andere kijk op het spelletje. Daardoor zijn er wat zaken anders aangepakt dit seizoen. We zijn in een veel hoger tempo gaan spelen en daardoor krijg je meer kansen. Dat vergroot natuurlijk de kans om te scoren en vervolgens wedstrijden te winnen. Dat hebben we veel gedaan dit seizoen. Hopelijk kunnen we deze lijn verder doortrekken na de zomer."

Omdat er volgend jaar twee topklasses komen promoveerden er vier ploegen. Dat wil ook zeggen dat de hoofdklasse volgend jaar op papier minder zwaar is dan dit jaar. "We willen dan sowieso voor het kampioenschap gaan. Er komen volgend seizoen twee ploegen bij uit de overgangsklasse. Volgend jaar krijgen we aanvulling vanuit de jeugd dus we worden alleen maar sterker." Het tweede team van Oranje Wit promoveerde dit seizoen naar de reserve topklasse. Dat is het hoogste niveau voor reserveteams. "In de breedte is dat alleen maar goed voor ons. Ook komen Anne Weijs en Sofie Claessens over vanuit de A-jeugd. We hebben een hele sterke selectie staan en hopelijk kunnen we daar volgend seizoen de vruchten van plukken."

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor Drabbels en haar teamgenoten in augustus. Dan speelt de ploeg enkele oefenwedstrijden en toernooien om vast in vorm te raken. "Het seizoen begint wat later dus dat geeft ons de kans om allemaal weer aan elkaar te wennen. Voor nu gaan we even genieten van de zomerstop."

Doelpunten van Oranje Wit tegen Stormvogels werden gemaakt door Dionne Drabbels (3), Maureen Drabbels (2), Nathalie Loenen (2), Aniek Drabbels (2), Steffie van Rooij, Kim Hendrix en Janne Gellings.