Afbeelding
Foto:

Venrays succes op NK bridge

Venray | In Utrecht zijn de Nederlands kampioenschappen bridgeviertallen in de pupillenklasse gespeeld. Dit is een moeilijke klasse om in te spelen omdat de leeftijd varieert van tien tot zestien jaar. Er spelen daardoor zowel spelers met enkele jaren ervaring alsook de nieuwkomers die doorstromen vanuit de mini's.

De uitslagen schieten nogal eens alle kanten op omdat de contracten vaak verschillen door het nog niet stabiel genoeg kunnen bieden van de partnerships. Ook komt het voor dat pupillen bepaalde materie nog niet geleerd hebben in hun lessen. Dat alles maakt de pupillenviertallen tot een boeiend geheel. Deze keer was het team Plezier Troef met Venraynaar Gabòr Friesen spekkoper. Friesen heeft zich al geklasseerd voor de Europese kampioenschappen, deze zomer, met zijn vaste partner Jorn Essink.

Ze waren een maatje te groot voor de nieuwe pupillen die hun eerste biedtoernooitje speelden: team De Venray Boys met Valentino Nijssen, Sven van Dalen, Daan Kersten en Timo Lammers werd vijfde. Team Venray Girls met Silke Emonts, Sara Griesheimer, Giny van Emmerik en Sjors de Cock werd zesde. Al met al een leerzame dag met negen Venrayse spelers bij de beste 24 spelertjes van Nederland.

Van links naar rechts op de foto: Jorn Essink , Gabòr Friesen, Wout Klarenbeek, Martijn Goor. Foto: NBB.