Afbeelding
Foto:

Jeugdteam TC Venray kampioen

Venray | Op zondag 3 juni mocht een team van Tennisclub Venray de champagne opentrekken vanwege de winst in de voorjaarscompetitie. Champagne zonder alcohol dit keer want het gaat om een jeugdteam van gemiddeld zo'n veertien jaar: Darius Galgau, Daan Koppers, Quinten Donders, Anne Jeuken en Roos Maassen. Na een spannende laatste competitiedag mogen zij zich kampioen 1e klasse 11-17 jaar noemen.

Een jaar geleden besloot jeugdtrainer Twan Lensen om dit team van de 2e klasse naar de 1e klasse te laten promoveren en naar een leeftijdsklasse hoger te brengen. Doel was om enige tegenstand te krijgen voor deze talentvolle jeugdspelers. "Nu ze na een jaar alweer kampioen zijn, denk ik er serieus over om dit team de seniorencompetitie te laten spelen", aldus Twan Lensen. "Zowel technisch als mentaal is het een sterk team, dat zou moeten kunnen." Bij de start van de laatste competitiedag was het team nog niet verzekerd van competitiewinst. Van de zes wedstrijden zouden er vier gewonnen moeten worden om boven aan de lijst te eindigen. Na winst bij de dubbelwedstrijd van de jongens (Darius Galgau en Daan Koppers) in twee sets en een zeer spannende strijd bij de dubbel van de meisjes inclusief een supertie break in de derde set, stond het 2-0 in het voordeel van TC Venray. Na een makkelijke 6-0/6-0 overwinning in het enkelspel voor Daan Koppers, haalde Quinten Donders de competitiewinst binnen door zijn enkelspel te winnen in twee sets. Nadat Anne Jeuken haar enkelspel winnend afsloot, kon er geproost worden op een succesvolle voorjaarscompetitie.


Mike Teunissen

Ysselsteyn | Mike Teunissen uit Ysselsteyn is dinsdag uit de top van het klassement van het Critérium du Dauphiné getuimeld. De renner verloor in de tweede etappe van de Franse rittenkoers veel tijd en zakte naar van de negende naar de 83ste plaats in het algemeen klassement. De rit van Montbrison naar Belleville werd gewonnen door de Duitser Pascal Ackermann. Daryl Impey nam dinsdag de leiderstrui over van de Pool Michal Kwiatkowski, die kort voor de laatste kilometer flink ten val kwam. Mike Teunissen kwam in de eerste etappe als negende over de streep. Teunissen kwam in Saint-Just-Saint-Rambert in dezelfde tijd over de streep als Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan won de sprint met overmacht. Mike Teunissen was in de proloog in Valence als veertiende geëindigd, op 13 seconden van winnaar Michal Kwiatkowski.