SV United behoudt promotiekansen

Neerkandia-SV United 2-2 (1-1)

Doelpunten: Michal Kolodziejski (strafschop) en Stef van Berlo.

NEERKANT | Vijfdeklasser SV United behaalde verdienstelijk een 2-2 gelijkspel op bezoek bij vierdeklasser Neerkandia. De blauw-witten verschaften zich zo een goede uitgangspositie voor de return van komende zondag in Wanssum.

Bij winst promoveert de fusieclub uit Meerlo/Wanssum voor het eerst in het dertienjarig bestaan naar de vierde klasse. SV United, dat als zesde eindigde in de vijfde klasse E, opende zondag sterk in het Brabantse grensplaatsje Neerkant. Neerkandia, dat als nummer twaalf van de vierde klasse F strijdt tegen degradatie, raakte vanaf het begin in de verdrukking.

Michal Kolodziejski raakte met een kopbal de lat en de Neerkandia-keeper moest ingrijpen bij doelpogingen van Niek van Bergen en Indy Phillips. Na een halfuur werd Kolodziejski diep gestuurd en hij werd gevloerd binnen de zestien: strafschop. De Poolse topschutter velde zelf het vonnis vanaf elf meter: 0-1. Daarna kwamen de Brabanders beter in de wedstrijd en het duel kantelde. Neerkandia werd steeds dreigender en doelman Bas Rademacher kreeg steeds meer werk te verrichten. Vlak voor rust viel de gelijkmaker na een kopbal uit een hoekschop: 1-1.

Direct vanuit de aftrap brak SV United uit via Michal Kolodziejski. Uit zijn voorzet scoorde Bram van de Ven. Maar op advies van de neutrale grensrechter - die een overtreding had geconstateerd – keurde de arbiter het doelpunt af.

Na de pauze werd SV United steeds verder teruggedrongen. In de 55e minuut ging de bal op de stip na een handsbal van Stef van Berlo. Neerkandia benutte de penalty en nam met 2-1 de leiding.

De thuisploeg voelde dat er meer te halen was en ging op zoek naar de 3-1. SV United kwam goed weg toen de lat redding bracht. Een Neerkandia-speler ontving zijn tweede gele kaart waardoor de Brabanders met tien man verder moesten. SV United kon niet echt profiteren van de overtalsituatie. Totdat de blauw-witten vlak voor tijd een vrije trap mochten nemen op twintig meter van het doel. Een Neerkandia-verdediger, die in de muur stond, kopte de bal weg. De bal plofte voor de voeten van Stef van Berlo die vanaf 25 meter ineens uithaalde. Schitterend verdween de bal onhoudbaar in de kruising: 2-2.