Zaterdagmorgen was het druk bij de start van de eerste editie van het wandelevenement.
Zaterdagmorgen was het druk bij de start van de eerste editie van het wandelevenement. Foto: Henk Lammen

Wandelevenement populair

Venray | De eerste editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft bijna 1100 wandelaars op de been gebracht. Dat meldt de organisatie, die uitermate tevreden is over het verloop van het wandelfestijn.

"De voorinschrijving was voor ons al een teken dat het wandelen in Venray erg populair is", meldt pr-man Michel Thomassen. "Wij hadden vooraf op ongeveer 500 wandelaars gerekend, maar na de sluiting van de voorinschrijving stond de teller al op 562 wandelaars. Op zaterdag en zondag kwamen er vervolgens nog 537 wandelaars bij, waardoor wij zijn geëindigd op het prachtige aantal van 1.099. Ongelooflijk! Wij zijn als organisatie enorm trots op dit resultaat."

Stichting ALS Nederland ontvangt 25 procent van het inschrijfgeld. Daar komt dan nog de bijdrage van de wandelfeesten Ben d'r Bij bovenop. De opbrengst voor het goede doel wordt komende zaterdag tijdens de vrijwilligers- en sponsoravond bekendgemaakt. Ruim 40 vrijwilligers waren de afgelopen maanden in de weer om het evenement mogelijk te maken. Tijdens het Meerdaags Wandelevenement konden de deelnemers tot vlak voor de start zelf bepalen welke afstand te lopen. Ze kunnen vaste routes van 10, 20 en 30 kilometer met elkaar combineren tot een maximum van 60 km per dag.

Volgend jaar wordt het evenement uitgebreid met één extra dag. De tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt in 2019 plaats op 31 mei en 1 en 2 juni.