Maarten Tjallingii en wethouder Anne Thielen zetten maandag de promotiecampagne voor de BinckBank Tour in Venray symbolisch in gang.
Maarten Tjallingii en wethouder Anne Thielen zetten maandag de promotiecampagne voor de BinckBank Tour in Venray symbolisch in gang. Foto: Simone Swinkels

Start- en finishlijn getrokken

venray | De BinckBank Tour komt ook dit jaar weer naar Venray. De tweede etappe van de internationale UCI-wedstrijd, de individuele tijdrit Venray-Venray van 12,8 km, vindt plaats op dinsdag 14 augustus 2018.

BinckBank Tour-ambassadeur en oud-profwielrenner Maarten Tjallingii kwam maandag naar Venray om samen met wethouder Anne Thielen symbolisch de start- en finishlijn te trekken. Ook overhandigde hij de wethouder het nieuwe leidersshirt van de wielerronde door Nederland en België. De BinckBank Tour is de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd van Nederland en België.

Vorig jaar finishte de eerste etappe in Venray

De BinckBank Tour wordt dit jaar in de week na de Venrayse kermis gehouden. De start van de tijdrit is op het Schouwburgplein, de finish op de Raadhuisstraat ter hoogte van de kruising met de Stationsweg. De route verloopt via de Langeweg, Noordsingel, Merselo, Deurneseweg en Langstraat en eindigt op de Raadhuisstraat ter hoogte van het gemeentehuis. Het parcours is op 14 augustus van 's ochtends 9.00 uur tot 's middags 17.00 uur volledig afgesloten en dus niet beschikbaar voor auto's. Op diverse plaatsen worden oversteekplaatsen voor gemotoriseerd verkeer gecreëerd, zodat iedereen altijd het centrum van Venray in of uit kan. "Dat geldt ook voor het dorp Merselo, dat midden in het parcours ligt", meldde bestuurslid Lucien Peeters van de Stichting Wielerpromotie Venray, die het wielerspektakel ook dit jaar weer met ondersteuning van de gemeente Venray organiseert, maandag tijdens de start van de promotiecampagne voor de BinckBank Tour in de gemeente Venray. "De komende weken zullen we in samenwerking met de gemeente heel veel energie steken in de communicatie, zodat omwonenden op de hoogte zijn van wat er allemaal aan maatregelen worden genomen om de overlast zoveel mogelijk in te perken."

Vorig jaar won wereldkampioen Peter Sagan de etappe op kermismaandag in Venray. Hij was op de Noordsingel voor het oog van duizenden toeschouwers de snelste in de massasprint. "Een prachtige winnaar", erkent Maarten Tjallingii. "Maar Sagan kan een tijdrit over 13 kilometer ook aan. Kanshebbers op de eindzege zijn naast Sagan mannen als Wilco Kelderman, Niki Terpstra, Tony Martin en Tim Wellens: wielrenners die kunnen tijdrijden, klimmen en ook goed door de wind kunnen fietsen. Vlieggewichten winnen de BinckBank Tour niet, het is een perfecte rittenwedstrijd voor de echte 'klassieke' renner." En Tom Dumoulin, de winnaar van vorig jaar dan? "Het is te hopen dat hij er weer bij is", aldus Tjallingii. "Maar als Tom na de Giro ook de Tour de France rijdt, verwacht ik niet dat hij aan de start staat van de BinckBank Tour. Maar een ding is zeker: er komen weer heel veel toprenners naar Venray. De BinckBank Tour is een WorldTour-wedstrijd: ploegen zijn verplicht hun sterkste renners te sturen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding