Scheurtjes in klimtoren Overloon

Overloon | De ijzeren klimtoren in het Overloonse bos blijft voorlopig op slot. In het ijzerwerk zijn haarscheurtjes ontdekt. Het is volgens Boxmeers wethouder Jeu Verstraaten niet uitgesloten dat pas na de zomer de 25 meter hoge toren weer open mag voor publiek.

door Henk Baltussen


Vorig jaar bleek volgens Verstraaten dat er mankementen waren aan het bouwwerk dat in 2009 is gebouwd. Tijdens reparatiewerk in het najaar van 2017 werd duidelijk dat er meer aan de hand was. Verder onderzoek wees uit dat er haarscheurtjes in de ijzeren stangenconstructie zaten. "Die scheurtjes zitten niet alleen in het onderste deel van de toren maar ook bovenin", antwoordde Verstraaten donderdag op vragen van PK-fractieleider Han Welbers. "Daar was geen rekening mee gehouden. Er wordt nu bekeken welke maatregelen getroffen moeten worden. Uit veiligheidsoverwegingen blijft de klimtoren tot nader order dicht."

Welbers is er niet blij mee is dat het ijzeren bouwsel uitgerekend in het toeristenseizoen op slot zit. "We kunnen niet anders, we moeten de veiligheid in acht nemen", zegt Verstraaten. De toren staat op een open plek in het bos pal naast het fietspad dat door de bossen slingert. Fietsers en wandelaars stoppen er vaak om de toren van binnenuit te beklimmen en zo van het uitzicht te
genieten.

Wensrit
Make-A-Wish

Venray | Make-A-Wish Nederland houdt op zondag 10 juni voor de tweede keer een Wensrit. Een lange stoet van maar liefst 130 cabrio's, klassieke en bijzondere auto's trekt door Noord- en Midden-Limburg.

De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. "We zijn enorm blij met dit mooie aantal deelnemers. En de ene auto is nog mooier dan de andere", aldus Heidi Holierhoek, vrijwilliger eveneens in voor de wereldwijde organisatie.

Liefhebbers van bijzondere auto's kunnen meegenieten van de Wensrit. Bij de start in de Kasteeltuinen in Arcen en bij het tussenstation, Raceway Venray. De auto's zijn tussen 12.00 en 14.00 uur gratis te bewonderen op het racecircuit. "Op het circuit kunnen bezoekers niet alleen genieten van prachtige auto's, maar ook van diverse omlijstende activiteiten."

Expositie bij huisartsen

Venray | In de huisartsenpraktijk van Medisch Centrum Antoniusveld in Venray is tot medio september tijdens kantooruren een foto-expositie te zien van Marc Müller.

Müller is sinds begin jaren zeventig actief als amateurfotograaf. Zoals duidelijk blijkt uit de tentoongestelde foto's gaat zijn voorkeur uit naar landschappen en gebouwen. Veel dorpen in Limburg en Gelderland zijn om die reden door hem afgestruind. Maar ook op vakantiereizen worden deze onderwerpen veelvuldig vastgelegd.

Historische artefacten, zoals kastelen en kerken, zijn eveneens voorwerp van belichting. Daarnaast vormt een klein detail uit een grote geheel vaak aanleiding tot een foto. Het zo mooi mogelijk vastleggen van dit alles, in warme kleuren en vormgegeven in een goed compositie, is de ware drijfveer hierachter.