De Peelkorf besluit met verlies

De Peelkorf-Rosolo: 10-12 (6-4). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (4), Marly van Asten (2), Lisa Verlijsdonk (2), Tina Janssen en Rozan Romme.

Ysselsteyn | De Peelkorf verloor zondag het laatste duel van dit seizoen, een wedstrijd om des keizers baard, in de topklasse van Rosolo: 10-12. Er stond niet meer dan de eer op het spel, want De Peelkorf speelt ook volgend seizoen in de topklasse en Rosolo had zijn kansen op deelname aan de kruisfinales al verspeeld. Binnen vijf minuten wist de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te komen, waarna de gasten snel langszij konden komen. Vervolgens wisten de Ysselsteynse korfbalsters opnieuw een gat van twee doelpunten verschil te slaan en die marge werd vastgehouden tot aan de rust (6-4). Na rust wist Rozan Romme, die haar laatste wedstrijd voor het vaandelteam uit Ysselsteyn speelde, het gat te vergroten naar drie doelpunten. Hierna vielen de scores om en om. Linda Verlijsdonk trof voor de vierde keer doel, maar dit was tevens het laatste doelpunt voor het Ysselsteynse team (10-7). In de laatste tien minuten van de wedstrijd wisten de gasten nog vijf keer te scoren en daarmee glipte de overwinning uit handen van De Peelkorf.

Hockeysters verslaan Best

Best-Venray: 0-9. Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (3), Annelieke Creemers (2), Nienke Scharn (2), Lize Wolters en Maud Classens.

Best | De hockeysters van Venray bonden zondagmiddag in de derde klasse Best aan de zegekar.

De gasten uit Venray wonnen met ruime cijfers: 0-9. Venray was heer en meester en leidde halverwege de eenzijdige wedstrijd al met 0-3. Door deze zege blijft Venray derde op de ranglijst, achter koploper Venlo en Tegelen. Komende zondag komt Venray op eigen veld in actie tegen de koploper. Op 17 juni speelt Venray de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Oranje Rood in Eindhoven.

Knap gelijkspel hockeyers

Venray-Don Quishoot: 5-5 (2-3). Doelpunten Venray: John Jongeneel (3) en Guido Pop (2).

Venray | De Venrayse hockeyers maakten er zondagmiddag in het thuisduel met het hoger op de ranglijst geklasseerde Don Quishoot een doelpuntenfestijn van: 5-5 (2-3). Pas twee minuten voor tijd wisten de gasten uit Eindhoven de gelijkmaker te scoren, tot grote teleurstelling van de thuisploeg.

Venray blijf een middenmoter in de derde klasse. De Venraynaren staan vijfde en haalden 35 punten uit 20 wedstrijden. Met nog twee duels voor de boeg lijkt Venray ook op die plaats te eindigen. De ploeg speelt zondagmiddag nog tegen Nuth en op de slotdag komt de equipe in actie tegen Oirschot.

Freek Thoone beste voetballer

Leunen | Freek Thoone is afgelopen zaterdag verkozen tot beste speler van de tweede divisie tot en met de eerste klasse. De voetballer van AWC uit Wijchen kreeg de gouden schoen tijdens het amateurvoetbalgala in Groesbeek.

De ploeg van Thoone werd tevens verkozen tot beste voetbalploeg in dezelfde categorie. AWC werd dit seizoen kampioen in de eerste klasse. Daardoor promoveerden de Wijchenaren direct naar de hoofdklasse.