Tussen cultuur en factuur

Venray | In samenwerking met LKCA, ECI Cultuurfabriek en Kumulus Maastricht houdt Cultura Venray op vrijdagmiddag 15 juni de interactieve bijeenkomst Tussen cultuur en factuur voor zelfstandige artiesten, ondernemers en creatievellingen in de culturele en educatieve sector.

De bijeenkomst vindt plaats in het voormalige kunstencentrumpand aan de Heuvelstraat in Venray. Vragen die deze bijeenkomst aan bod komen zijn: 'Hoe breng ik mijn unieke idee tot uitvoering? Doe ik dat alleen of met anderen? Hoe kom ik aan spullen, geld of ingangen? Waar begin ik überhaupt om mijn project te realiseren? Hoe kom ik beter in beeld bij mijn doelgroep? En hoe hou ik het contact met mijn doelgroep?' De begeleiding is in handen van twee spelers uit de praktijk: Alvin Schepers (Dookie Doet) en Bart Temme (TEMME).

"Tijdens de bijeenkomst is er de mogelijkheid om actief kennis en ervaringen uit te wisselen met anderen en je hier ook door te laten inspireren", aldus Martin Manders (Cultura Venray). "Zo krijg je te zien wat er allemaal mogelijk is als ondernemer in de culturele sector." Ook zijn samenwerkingspartners en potentiële opdrachtgevers uit de regio aanwezig om ter plekke te reageren op ideeën, kwesties en plannen. Kortom, een prettige en bruikbare meeting om over kansen en issues te spreken.

Aanmelden kan via de site van het Huis der Kunsten Limburg: https://www.hklimburg.nl/projecten/tussencultuurenfactuur.html. Voor andere vragen kan contact worden opgenomen met Martin Manders via e-mail martin@culturavenray.nl.


Inzendingen liedjesfestival

Venray | De Pielhaas heeft de inschrijvingen voor het liedjesfestival van 2018 bekendgemaakt. In totaal zijn er dertien nummers ingeschreven. De inschrijving is inmiddels gesloten en op zaterdag 16 juni wordt er een voorselectie gehouden bij Anno'54. Uiteindelijk gaan er elf liedjes door naar de finale op 22 september.

Na twee jaar komt er zeker een nieuwe winnaar op het liedjesfestival

Opvallendste afwezige is dit jaar Pruuf már (Stef en Tamara Koonings). De winnaars van de laatste twee edities hebben zich bewust niet ingeschreven voor het liedjesfestival. "Het is tijd om voor onszelf door te gaan. We hebben veel aanvragen binnen voor optredens. Stel dat we weer op de cd zouden komen, dan komen daar nog meer optredens bij. Dat is op dit moment teveel voor ons", legt Tamara Koonings de keuze uit.

"We willen ook heel graag een hele set zingen tijdens een optreden. Dan kunnen we onszelf écht laten zien. Als cd-artiest zing je vaak een nummer."

De volgende nummers maken kans op een finaleplek: Femilie Janse ('t Joekskoor), De Vastelaovesraegenboeëg (Rute 3), Hutjemutje (Goedzat), De klok tikt vastelaovend (Toezjoër), Laevesecht (Gén Vier), Geej en ik (Wieneke), Vriendschap (Now Weej), Iedereën geliek (Toe már), Veranderd (Dennis en Margret), 't je van het (Hej en Zej), Pruuf, lach,geniet (Loss!), 'Gröts (Rob Arts) en Miene sjaal (Kieës mit Kruut).