Afbeelding
Foto:

Turners succesvol op NK meerkamp

Venray | Freek van den Brand en Teun Ponjee, uitkomend voor Swentibold Sittard, hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Nederlands kampioenschappen op de meerkamp in Hoofddorp.

Dit was voor beide heren die drie maal per week naar Sittard reizen om daar te kunnen trainen, een goede wedstrijd. Tijdens de meerkampfinale behaalde Van den Brand in de categorie senior eerste divisie een derde plaats. Ponjee behaalde in de categorie junior 2 divisie 2 een tweede plaats.

De twee Venraynaren hadden zich geplaatst voor twee toestelfinales; Van den Brand voor de onderdelen rek en brug en Ponjee voor de onderdelen sprong en rek. Van den Brand blesseerde zich tijdens het in turnen doordat hij een harde val op de rekstok maakte, maar hij herpakte zich en turnde de finale verder. Beide toestellen resulteerden in een zesde plaats voor Van den Brand. Ponjee behaalde op de rekstok een tweede plaats en op de sprong een eerste plaats. Hij mag hij zich Nederlands kampioen noemen.

Foto: Freek van den Brand (links) en Teun Ponjee.


Teunissen in voorselectie

Ysselsteyn | Team Sunweb heeft Mike Teunissen opgenomen in de voorselectie voor de Tour de France. De wielrenner uit Ysselsteyn debuteerde vorig jaar in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De Ronde van Frankrijk start op 7 juli.