Kemmerekoor langs de Maas

Geijsteren | Het Kemmerekoor uit Geijsteren viert op zaterdag 23 juni het 50-jarig bestaan met een feestelijke jubileumboottocht over de Maas.

Onderweg meert de boot aan en geeft het koor korte optredens met bekende nummers uit de jaren zestig. Nummers als het Land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot, What a wonderfull World van Louis Armstrong, Hello Mary Lou van Ricky Nelson, Sammy van Ramses Shaffy, When I'm sixty-four van The Beatles staan op het repertoire.

De boot vertrekt om 10.30 uur vanuit de haven in Wanssum. Voorafgaand aan het vertrek gaat het koor haar eerste optreden uitvoeren bij de haven in Wanssum, op het terrein bij supermarkt Jumbo. Daarna volgen er nog optredens op het dorpsplein in Arcen en wordt er vanaf de boot een optreden gegeven bij Tante Jet in Blitterswijck. De tocht wordt afgesloten met een optreden op het nieuwe dorpsplein in Geijsteren.

De planning van de optredens: 10.15 uur optreden bij Jumbo in Wanssum, 13.15 uur optreden op het dorpsplein in Arcen, 15.00 uur optreden bij Tante Jet in Blitterswijck en 17.00 uur optreden op het dorpsplein in Geijsteren.


Sparen bij Plus Verbeeten

Overloon | Klanten van Plus Verbeeten kunnen vanaf zondag 3 juni sparen voor een exclusieve serveerset van Brabantia.

Brabantia heeft speciaal voor Plus zeven verschillende serveeritems ontwikkeld die klanten bij elkaar kunnen sparen. En het sparen kan niet alleen met fysieke zegeltjes maar is ook mogelijk via de Plus app. Via de qr code in de Plus app kunnen klanten bij de kassa de spaarzegels digitaal laten toevoegen aan hun digitale spaarkaart.

Met de serveerset wil Plus Verbeeten klanten helpen hun eten op een verrassende en luxe wijze te presenteren aan hun gasten. De set bestaat uit een porseleinen broodschaal met dipschaaltjes, een karaf, een beukenhouten serveers/snijplank, een porseleinen saladeschaal, een beukenhouten serveerplankje, en set van drie glazen schaaltjes en drie bijpassende porseleinen schaaltjes voor het beukenhouten serveerplankje.

Drie 24 Kitchen chefs hebben speciaal voor deze campagne een aantal zomerse recepten bedacht die te presenteren zijn in de serveerset. Deze recepten zijn te vinden op plus.nl/24kitchen.

Er kan tot en met 25 augustus gespaard worden voor de verschillende items. Bij elke vijf euro aan boodschappen en speciale actieproducten ontvangen klanten een spaarzegel. Bij zestien zegels is de spaarkaart vol. Tegen inlevering van een volle spaarkaart en een bijbetaling ontvangt de klant het serveeritem naar keuze.


Gewonden bij ongeval in Heide

Heide | Bij een ongeval in Heide zijn maandagochtend drie personen gewond geraakt. Twee voertuigen botsten rond 11.00 uur op de kruising van de Lemmenweg en de Heidseweg.

In een van de twee voertuigen zat een moeder met haar kind. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Boxmeer gebracht, maar raakten niet ernstig gewond. De andere bestuurster belandde met haar auto op kop in de sloot. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis in Venlo vervoerd. Volgens de politie klaagde de vrouw over hoofd- en nekklachten. Over de ernst van de verwondingen is niks bekendgemaakt. Ook de oorzaak van het ongeval is onduidelijk.


Echtenraayer Muzikanten in centrum

Venray | In het kader van Muziek op Zaterdag in het centrum van Venray speelt zaterdag 16 juni blaaskapel De Echtenraayer Muzikanten op de Grote Markt bij de pomp.

Dit muziekgezelschap uit Blerick timmert hard aan de weg. Er is veel geïnvesteerd in het muzikale niveau om ook in de toekomst hun grootste hobby ten gehore te kunnen blijven brengen. De laatste jaren is er door het gezelschap veel energie gestoken in nieuwe muziekstukken en het repertoire is flink uitgebreid. De kapel richt zich op blaasmuziek, maar ook stemmingsmuziek staat op het repertoire. De muzikale leiding is al jaren in handen van dirigent Leo Zinzen. Ook blaaskapel De Echtenraayer Muzikanten kan nog nieuwe muzikanten gebruiken. Trompettisten, klarinettisten en trombonisten zijn altijd welkom.

Voor meer informatie neem contact op met Pieter Rutten via telefoonnummer 06-18817424 of Noud Urselmann 06-21836027.


Vlucht mislukt

Oostrum | Een patiënt van tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum heeft maandag geprobeerd te ontsnappen.

De man slaagde erin achter een medewerker aan te lopen richting de receptie. 'Dit had niet mogen gebeuren', meldt de kliniek op haar website. 'Door alert optreden van sociotherapeuten en medewerkers van de receptie is hij tegengehouden en terug naar de afdeling gebracht. Uiteraard doen wij onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren en nemen wij maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen'.

De patiënt in kwestie zegt tegen 1Limburg dat hij van plan was om na zijn vlucht naar de coffeeshop te gaan. "Daarna richting familie en onderduiken. Ik wil weg hier."