Projecten lopen vaak vertraging op

VENRAY | In 2017 zijn veel projecten van de gemeente niet van de grond gekomen. Van het investeringsplan van 32,6 miljoen is slechts 7 miljoen euro uitgevoerd. Het gevolg is dat het stuwmeer aan investeringen eind 2017 is opgelopen naar liefst 46,2 miljoen euro.

De grootste achterstand werd opgelopen bij de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Het megaproject kwam pas in november 2017 tot uitvoering. De gemeente Venray had vorig jaar 9 miljoen euro op de plank liggen, maar dit bedrag is vrijwel geheel doorgeschoven naar 2018.

De tweede grootste uitstelpost zijn budgetten voor wegen en verkeer. De planning was vorig jaar 8,3 miljoen euro uit te geven voor in totaal 28 projecten. Door uitstel van werkzaamheden zijn er slechts zes gerealiseerd, voor een bedrag van 2,9 miljoen euro. Het saldo van 5,4 miljoen euro is toegevoegd aan 2018. De uitgestelde verkeersprojecten zijn onder meer de aanpak van Via Venray (Deurneseweg), de herinrichting van de rondweg in Brukske en Ien de nej erf in Wanssum en de renovatie van de wegen in de Bomenbuurt. Ook de aanleg van de verbindingsweg tussen Henri Dunantstraat en Stationsweg is uitgesteld. Dit project wordt gelijktijdig opgepakt met de herinrichting van de tweede fase van de Stationsweg. De uitvoering is gepland in 2019 en 2020.

Bij onderwijs is er vertraging opgetreden bij het plan Veltum (talentencampus), nieuwbouw van De Lier in Merselo, de renovatie van de scholen in Landweert en de verbetering van het binnenklimaat. De renovatie van De Bongerd is eind vorig jaar gestart en wordt dit jaar afgerond. Uitstel bij de riolering komt vaak door vertraging van wegwerkzaamheden, zoals bij Brukske en Bomenbuurt.