Gemeente: minder telefoontjes

VENRAY | De gemeente Venray ontving vorig jaar 11 procent minder telefoontjes. In 2016 werd er nog 60.726 keer naar het gemeentehuis gebeld. Vorig daalde het aantal naar 54.172.

De afname komt door de nieuw ingerichte website die in september 2016 online is gegaan. De website is klantvriendelijker (heldere teksten) en bezoekers komen sneller en met minder clicks op de juiste pagina terecht.

Het bezoek aan de website, die 34 webformulieren bevat, is ongeveer gelijk gebleven. Van de producten met webformulieren kan 72 procent online worden afgehandeld. Bijvoorbeeld 'Afspraak maken' en 'Verhuizing doorgeven' worden voortaan vrijwel geheel online geregeld, zonder telefonisch contact of een bezoek aan de balie. Niet alle producten kunnen digitaal worden afgehandeld. De aanvraag meestal wel, maar de afwikkeling niet zoals bijvoorbeeld uittreksels.

Leden van het burgerpanel leveren input om de website te verbeteren. De bibliotheek organiseert cursussen voor ouderen die digibeet zijn. Een les wordt besteed aan de website van de gemeente waarbij medewerkers ondersteuning bieden. Het is tevens een goede gebruikerstest. Van belang is de site actueel te houden door verouderde informatie tijdig te vernieuwen of te verwijderen.