Venray Muzikaal Totaal gaat dit jaar niet door

Venray | Venray Muzikaal Totaal (VMT) gaat niet door op vrijdag 6 juli. Dat betekent echter niet dat het evenement definitief van de baan is.

"We gaan samen met de horeca kijken of we dit evenement volgend jaar weer kunnen organiseren", laat Robert Klomp van VMT weten. Venray Muzikaal Totaal bestaat al 21 jaar. "Het zou zonde zijn dat dit unieke evenement na zoveel jaren verdwijnt", vertelt Klomp. "Ons probleem op dit moment is het aantal vrijwilligers. Er is een groep vrijwilligers gestopt en we zijn op zoek om die vrijwilligers te vervangen. Daarnaast wordt het zoeken van sponsoren ook steeds lastiger. Door deze ontwikkeling hebben we te weinig tijd gehad om er een VMT-waardig evenement neer te zetten." Het plan was om het muziekspektakel ergens na de Venrayse kermis alsnog door te laten gaan. "Het is belangrijk dat er een goed evenement wordt neergezet. Niet half-half", vertelt Gijs Schapendonk, die namens de horeca betrokken is bij VMT. "We gaan er nu samen aan werken om VMT volgend jaar weer op de agenda te krijgen."


Joekskapel Oostrum in centrum Venray

Venray | In het kader van Muziek op Zaterdag speelt zaterdag 2 juni joekskapel Ut Göt in het centrum van Venray. De joekskapel uit Oostrum trekt tussen 13.30 uur en 16.30 uur door het winkelhart van Venray. Ut Göt is actief sinds 1981 en bestaat uit leden in de leeftijd van 18 tot ruim 70 jaar, maar blijft op zoek naar,
vooral jongere, leden.