Avondvierdaagse Venray in de startblokken

Venray | Op donderdag 7 juni start de 60e Avondvierdaagse Venray.

Iedereen kan deelnemen: jong en oud, alleen of in een kleine dan wel grote groep. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein. Tijdens de avondvierdaagse is ook de dvd '60 jaar Avondvierdaagse Loop maar mee' te koop.

Van donderdag 7 juni tot en met zondag 10 juni kan er 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag bestaat de mogelijkheid om 20 kilometer te wandelen. Vanwege het jubileumjaar is er dit jaar op zondag ook een wandeling van 30 kilometer mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor vier dagen per wandelaar.

Het defilé in 2017

Voor één dag wandelen betalen de deelnemers 2 euro. Inschrijven is mogelijk op dinsdag 5 juni van 17.00 tot 19.00 uur in zaal Thielen, Kennedyplein of dagelijks voor aanvang van de wandeling bij het inschrijfbureau in de foyer van de schouwburg.

De starttijden zijn op donderdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Op zondag 10 juni start de 30 kilometerwandeling om 7.00 uur en de 20 kilometer om 8.00 uur. De overige wandelingen starten op zondag vanaf 10.00 uur. Na afloop lopen alle wandelaars als afsluiting mee in het defilé dat om 13.00 uur start vanaf de Helfrichstraat. Het defilé wordt opgeluisterd door muziekkorpsen uit Venray en omgeving.

Zowel tijdens de voorinschrijving als tijdens de wandeldagen is de dvd '60 jaar Avondvierdaagse Loop maar mee' te koop à 10 euro op het inschrijfbureau. Deze dvd is onlangs gepresenteerd ter gelegenheid van de 60ste avondvierdaagse en bevat een sfeerbeeld van Venray, zijn verenigingsleven en zijn inwoners gedurende de afgelopen 60 jaar.

Ook voor en na de avondvierdaagse is de dvd te koop bij PLUS Judith en Guido van Dijck, Kruidenlaan 159 en bij Topsportive, Eikenlaan 50.

Pluim voor Maasziekenhuis

Boxmeer | Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft opnieuw een Pluim toegekend aan het Team Fertiliteitzorg van Maasziekenhuis Pantein.

Het Maasziekenhuis is blij met het positieve oordeel over de zorg bij vruchtbaarheidsproblemen. Ziekenhuizen en klinieken ontvangen deze Pluim als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van Freya op het gebied van informatievoorziening, patiënttevredenheid, psychosociale ondersteuning, organisatie en faciliteiten.

Het Maasziekenhuis hecht grote waarde aan een discrete behandeling van mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom kunnen zij op werkdagen tussen 07.30 en 09.00 uur, dus voor werktijd, terecht op de polikliniek Fertiliteit. Verder is de polikliniek zeven dagen per week geopend voor vruchtbaarheidsbehandelingen en is er wekelijks fertiliteitoverleg met de gynaecologen. Het team fertiliteitzorg bestaat uit twee gynaecologen en drie fertiliteit-verpleegkundigen.

Via de online Monitor Fertiliteitszorg van Freya kunnen patiënten op eenvoudige wijze de ziekenhuizen met elkaar vergelijken die medische zorg bieden bij vruchtbaarheidsproblemen.

Freya wil met de monitor bereiken dat patiënten bewuster gaan kiezen op basis van criteria die de mensen zelf belangrijk vinden.