Wandelevenement nu al een succes

Venray | De eerste editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) boekt al voor de start een eerste succesje. Voor het nieuwe wandelevenement op zaterdag 2 en zondag 3 juni maakten 562 mensen gebruik van de voorinschrijving.

"We zijn enorm blij met dit aantal. We zijn uitgegaan van 500 deelnemers voor de eerste editie. Dat streven is nu al gehaald. Top", aldus een tevreden pr-man Michel Thomassen van MWV. "Onze ambitie is om een kwalitatief hoogwaardig evenement neer te zetten", vult voorzitter André Tonen aan. "Een wandelevenement met een knipoog naar de Vierdaagse in Nijmegen. Met gezelligheid, sfeer, muziek en vooral veilige routes voor alle deelnemers." De organisatie vond een partner in Rrrollend Venray, dat in hetzelfde weekend een foodtruckfestival zou houden op het Schouwburgplein. Tonen: "Twee weken geleden kregen we een telefoontje 'we komen niet'." Dat zou inhouden dat de wandelaars op een 'kaal' plein binnen zouden komen. Die twijfelachtige eer was de organisatie te na. Er werd contact opgenomen met Norbert Hulleman van het goede doel (ALS, red.) en alles kwam alsnog in een stroomversnelling. "Binnen een tot anderhalve week zijn we er in geslaagd alsnog negen foodtruckers naar Venray te halen, zodat we met een eigen foodfestival de deelnemers in een sfeervolle ambiance binnen kunnen halen. En we zorg dragen voor een hapje en drankje voor iedereen."

Tonen en Thomassen hebben al voorzichtige ideeën om de Kennedymars te integreren in het programma van het wandelevenement. "We krijgen van diverse kanten verzoeken om ook dit evenement, dat jarenlang in Venray op de kaart stond, nieuw leven in te blazen. Maar ook een rolstoelvriendelijke route behoort tot de mogelijkheden. Als organisatie staan we open voor alle ideeën." Stage Crew, Aandachtstrekkers, Plus van Dijck, Boot de Vocht podotherapie en Ewalts orthopedische schoentechniek zijn vijf gouden sponsoren. "Zonder hun steun is een evenement van deze omvang niet te houden. Daarnaast zijn alle vrijwilligers van onschatbare waarde. Ook die mensen maken het mogelijk dat komend weekend meer dan 500 deelnemers aan de start kunnen staan."

Inschrijven op de wedstrijddagen kan nog in de foyer van Schouwburg Venray. Een dag kost 6,25 euro en twee dagen 12,50 euro. Voor meer informatie: www.wandelevenementvenray.nl.