Het succesvolle team van TC Venray dat kampioen werd in de 3e klasse.
Het succesvolle team van TC Venray dat kampioen werd in de 3e klasse. Foto: eigen foto

Venray kampioen!

Eindhoven | Het eerste mixteam van TC Venray is gisteren na een 5-3 overwinning op Volley in Eindhoven kampioen geworden in de landelijke 3e klasse. Na twee jaar keren de Venrayse tennissers terug in de 2e klasse. "Dit is een geweldige prestatie. De grootste uitdaging in het nieuwe seizoen is om ons in die klasse te handhaven", aldus speler Tim Cornelissen.

Door Henk Lammen

Vorig jaar liep TC Venray de titel net mis. Het team behaalde een groot aantal punten, maar greep door een 3-5 nederlaag in de slotronde naast het kampioenschap. In deze competitie revancheerde het Venrayse team zich ondubbelzinnig en pakte overtuigend de titel. TC Venray bestaat uit de heren Ron van der Wouw, Wouter van der Waerden, Tim Cornelissen en de dames Marleen Custers, Nicole Boots en Amber van Dulmen. Na overwinningen op Boxtel (7-1), Uden (8-0), Sint Oedenrode (7-1) en Son (8-0) had het team aan drie punten tegen Volley genoeg om kampioen te worden.

De Rodheo open was al een goed toernooi voor een deel van het mixteam

Na vier enkelpartijen waren de benodigde drie punten binnen. Nicole Boots won met 7-5 en 6-3 haar enkelpartij, Amber van Dulmen verloor met 6-7 en 4-6, waarna Ron van der Wouw door een 6-0 en 6-1 zege de tussenstand op 2-1 bracht. Tim Cornelissen won vervolgens zijn eerste enkelpartij met 6-1 en 6-1 en daarmee was het kampioenschap een feit. "In de breedte waren we dit seizoen gewoon te sterk voor de andere teams. Daarnaast hebben we het voordeel dat we elkaar heel goed kennen en wekelijks met elkaar trainen", aldus een opgetogen Van der Wouw na het binnenhalen van de titel.

"Dit is bij de meeste teams niet het geval. Die plukken overal spelers vandaan om het team op sterkte te krijgen." TC Venray, dat aantrad zonder talent Wouter van der Waerden in verband met een studiereis naar China, liet er dan ook geen twijfel bestaan het beste team in de competitie te zijn.

"De balans tussen jong en oud is goed. Doordat iedereen een goede band met elkaar heeft, durven we elkaar aan te spreken op sterke en zwakke punten", aldus Tim Cornelissen, met 27 jaar een van de ervaren spelers in het team. "We gaan dit jaar met z'n allen opnieuw keihard trainen. Om ons opnieuw te verbeteren en te handhaven in de 2e klasse. Dat is de grootste teamuitdaging."


Coach Twan Lensen is zeer positief gestemd over de kansen van zijn team op een niveau hoger. "We hebben een goede mix van ervaren spelers en jonge aanwas. Daarnaast kennen ze elkaar door en door. Ze stimuleren elkaar en er wordt vrijwel altijd een goede keuze gemaakt bij het maken van de opstelling." Lensen is ook trots op het tweede team van TC Venray, dat dit jaar eveneens uitkwam in de derde klasse. "Dit team bestaat uit talenten en heeft lang meegedaan om het kampioenschap. Op dit moment staat het team op een vierde plaats en is daarmee zeker van handhaving."

TC Venray sluit komend weekend de competitie af met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Venlo. "Die derby willen we graag koste wat het kost winnen en zo de competitie positief afsluiten", lacht Cornelissen veelbetekenend.