Het GlaswebVenray-signaal is sinds deze week actief in Ysselsteyn: een toost waard. Rechts de twee prijswinnaars.
Het GlaswebVenray-signaal is sinds deze week actief in Ysselsteyn: een toost waard. Rechts de twee prijswinnaars. Foto: Simone Swinkels

Glasweb: eerste klanten actief

Ysselsteyn | Er werd getoost, gespeecht en er was een barbecue. GlaswebVenray vierde maandag bij Hal89 op feestelijke wijze het bereiken van een een nieuwe mijlpaal: het signaal werd officieel op het glasvezelnetwerk in Ysselsteyn gezet.

In Venray in bedrijf gaf Bart Lemmen ene update over het project

Na 48 kilometer graven, 5 km boorwerkzaamheden en 151 km glasvezelkabel blazen, was het dan eindelijk zover: het licht kon erop. Vanaf deze week gaan de providers klanten in Ysselsteyn benaderen voor het leveren van de router. De provider stemt vervolgens het internet-, tv-en telefoonpakket af met de klant en zegt de huidige provider op. Marika Houben van Dorpsraad Ysselsteyn nam tijdens de bijeenkomst een cheque t.w.v. 5030 euro in ontvangst. Tijdens de klantenwerving in 2015 wist zij met de actie 'Tientje voor een vriendje' 503 klantaanmeldingen binnen te halen. Voor elke klantaanmelding ontving de dorpsraad 10 euro, te besteden aan de leefbaarheid in het dorp. Nikki Bouweriks werd in het zonnetje gezet als winnaar van een gratis jaarabonnement. Directeur Bart Lemmen stak de loftrompet uit. "Met alle partners, providers, aannemer en gemeente hebben we een prima samenwerking. Ik waardeer het enorm dat we vandaag samen het glas mogen heffen op dit historische moment." "Zonder onze Glasweb-teamleden was dit niet mogelijk geweest. Ik ben ontzettend trots op al onze vrijwilligers", vulde een trotse projectleider Anita Emonts aan. Aanmelden kan nog altijd via de website www.glaswebvenray.nu. Peel en Maas TV is voor aangesloten GlaswebVenray-klanten te vinden op kanaal 551.

Het licht gaat erop...
De samenwerking ludiek in beeld gebracht....