Afbeelding
Foto:

Red Stars op dreef op toernooien

Geleen | De Red Stars-jeugd en -senioren waren actief op toernooien in Nederland, Polen, Duitsland en Spanje.

In Nederland werd in Sittard-Geleen de finale van de Limburgse Jeugd Masters 2018 gespeeld tussen de tien besten per klasse. Dit waren de spelers met de meeste punten gescoord in vier toernooien verdeeld over het seizoen. In de topklasse speelde Thomas van Kessel een goede finale, maar hij miste nipt een plaats bij de beste zes. Uiteindelijk eindigde hij op de zevende plaats.

In de tweede klasse behaalde Luc Saris de laatste zes en plaatste zich voor de finale na twee winstpartijen. De finale tegen Martin Bud Brunssum werd na vier spannende games verloren.

Voor Nederland speelde Emma van der Zanden op de ITTF Poolse open Junior Cadet. In de kwalificatieronde waren meisjes uit Japan en Polen nog te sterk deze keer. Hierdoor plaatste ze zich voor de consolation ronde, waarin ze liet zien in goede vorm te steken en via zeges op twee Poolse meisjes, een Litouwse en Hongaarse, plaatste ze zich voor de finale. In deze finale was ze te sterk voor haar Poolse tegenstandster Zuzanna Sulek en werd ze winnares van het consolation-toernooi.

Bad Blankenburg was het toneel van het zeslanden-cadettentoernooi tussen Duitsland, Zweden, Frankrijk, Denemarken, Engeland en Nederland. Voor Nederland kwam Chana van de Venne uit en ze speelde een verdienstelijke reeks wedstrijden zowel als team als individueel.

Ten slotte deed een zevental senioren mee aan een toernooi in Spanje. Ook hier waren goede resultaten te noteren. Komende zaterdag vindt het Red Stars-darttoernooi plaats in het tafeltenniscentrum aan de Zuidsingel 2a, vanaf 12.00 uur.

Op de foto links Martin Bud en rechts Luc Saris van Red Stars.