Afbeelding
Foto:

Motorcrossers op het podium

Wanssum | Afgelopen weekend is de enige motorcross van het jaar binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Venray gehouden.

Op sportpark de Meulebèèk in Wanssum was door MAC Wanssum een motorcrosscircuit aangelegd. Deze unieke baan in Nederland doet ieder jaar een beroep op de technische vaardigheden van de motorcrossers.

De warme en benauwde omstandigheden zorgden ervoor dat er ook veel gevraagd werd van de conditie van de motorcrossers. MAC Wanssum mag wederom spreken van een geslaagd motorcrossweekend.

Op zaterdag reden de jeugdklassen aangevuld met de kids and sidecars, de natte zuiger en een vrije klasse. De enige podiumplaatsen van die dag voor de regionale motorcrossers werden behaald in de vrije klasse.

Met twee keer een tweede plaats in de manches behaalde Jules Deenen de tweede plaats in het dagklassement. Hij eindigde hiermee net voor Tino Broere (Wanssum) die derde werd.

Bij de MX 2 jeugd was de beste prestatie voor Stan Pijpers (Wanssum). Met een derde en vierde plaats in de manches eindigde hij net buiten het podium. Bij de MX 2 jeugd was de beste regionale rijder Joey van der Zanden (Wanssum) met een zesde plaats algemeen.

Op zondag was het de beurt aan de nationale klassen om te strijden voor hun punten om het NK. Van de regionale rijders behaalden Amber Simons (Well), Kevin Simons (Well) en wederom Jules Deenen het beste resultaat voor eigen publiek. Simons werd vierde in de damesklasse en eindigde hiermee net voor Britt Jans-Beken (Wanssum). Bij de MX 2 senioren was er een vierde plaats voor Kevin Simons en Jules Deenen eindigde bij de MX open nationalen op een vijfde plaats.

Foto: podium van de vrije klasse.

Links: Tino Broere, midden: Jarno Verhorevoort (Helmond) en rechts Jules Deenen.

Foto: Maycel de Bruijn.